Taskforce samenwerking Brabants bedrijfsleven en natuur

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Om samenwerkingen tot stand te brengen tussen de natuur en het Brabantse bedrijfsleven hebben De Sociaal-Economische Raad (SER) Brabant en de provincie een taskforce in het leven geroepen.

Taskforce samenwerking Brabants bedrijfsleven en natuur

Natuurgebied

De taskforce is een voortvloeisel van het advies ‘Economie en natuur samen slimmer verbinden’ dat SER Brabant dit voorjaar uitbracht. Diverse SER-leden gaan deel uitmaken van de taskforce. De provincie levert een kwartiermaker en ondersteuning.
De opdracht van de taskforce is om in de komende vier maanden kansrijke situaties aan te boren waarbij ondernemers bereid zijn om te investeren in natuur en landschap.

Aantrekkingskracht

“Groen en natuur blijken voor bedrijven belangrijke factoren bij de keuze van hun vestigingsplaats. Het verklaart voor een belangrijk deel de aantrekkingskracht van plekken als de High Tech Campus in Eindhoven”, stelt gedeputeerde Johan van den Hout (Ecologie & Handhaving). “Tegelijk willen ondernemers wel graag dat de relatie tussen die natuur en hun bedrijf duidelijk zichtbaar is. Eén van de uitdagingen van de taskforce is creatieve wegen te vinden om dat te bewerkstelligen.”

Breed netwerk

De taskforce wordt samengesteld uit mensen uit het bedrijfsleven die beschikken over een breed netwerk. “We willen ondernemers te stimuleren medeverantwoordelijkheid te nemen voor de Brabantse natuur. En de ervaring leert dat ondernemers onder elkaar eerder tot zaken komen”, stelt gedeputeerde Bert Pauli (Economische Zaken en Bestuur).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!