home » nieuws » Industrie »

Te weinig gebruik van veiligheidsinformatieblad

  • Industrie
  • Bron: Kamer van Koophandel

Bedrijven die werken met chemische stoffen maken te weinig gebruik van het veiligheidsinformatieblad. In het najaar worden seminars georganiseerd over REACH en veiligheidsinformatiebladen.

Wel zijn ze bekend met de REACH-regelgeving, de regels die vanaf 2007 gelden voor bedrijven in de chemische industrie. Dit blijkt uit controles van Inspectie SZW, Inspectie Leefomgeving & Transport en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Gecontroleerd werden producenten, handelaren, importeurs en eindgebruikers. De controleurs keken naar registratieverplichtingen, etikettering, veiligheidsinformatiebladen en het doorgeven van informatie in de keten.
Verouderde en onvolledige veiligheidsinformatiebladen

De producenten, handelaren en importeurs bleken hun zaken grotendeels in orde te hebben. De eindgebruikers (gecontroleerd werden in dit geval 85 autopoetsbedrijven) waren goed op de hoogte van de REACH-regelgeving, maar maakten te weinig gebruik van het Veiligheidsinformatieblad (VIB). Hierin staan de eigenschappen van de stoffen en maatregelen die de bedrijven moeten nemen.

Bij de gecontroleerde bedrijven bleek het VIB vaak onvolledig of verouderd. Ook herkenden de bedrijven de chemische stoffen soms niet als gevaarlijk of namen zij niet voldoende maatregelen.

Volg een gratis seminar over REACH en veiligheidsbladen

De Kamer van Koophandel organiseert in het najaar gratis seminars over REACH en veiligheidsinformatiebladen. Lees meer over de seminars: http://www.kvk.nl/bijeenkomsten/reach-en-veiligheidsinformatiebladen/

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!