Techniekdag Achterhoek innoveert

  • Technologie
  • Bron: VNO-NCW Midden

De Techniekdag Achterhoek,een initiatief van VNO-NCW Midden en het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek, vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 maart bij gastheer Grijsen park & straatdesign uit Winterswijk.

Techniekdag Achterhoek innoveert

De Techniekdag is de ideale mogelijkheid voor jongeren om kennis te maken met techniek en technologie. 

Innovaties

Dit jaar zullen er tijdens de vertrouwde Techniekdag Achterhoek een aantal innovaties doorgevoerd worden. De technische branche verbreedt door digitalisering en robotisering, de Techniekdag haakt daar steeds meer op in. Het logo is daarom veranderd in Techniekdag & Technologie, zo ontstaat er een mooie aansluiting met de Smart Industry Agenda in de Achterhoek. Tegelijkertijd kunnen ondernemers de huidige vraag naar goed technisch personeel niet alleen meer opvangen met de jeugd. Bedrijven kijken steeds meer naar zij-instroom en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om deze reden zullen er dit jaar een aantal uitzendbureaus uitgenodigd worden, om de oudere bezoekers te adviseren over de mogelijkheden van onder andere zij-instroom.

Gastheer Grijsen park & straatdesign

Grijsen is verheugd zich dit jaar gastheer te mogen noemen van de Techniekdag. ‘’Je ziet dat jongeren minder vaak voor een technisch beroep kiezen. Terwijl techniek zo veelzijdig is en bij Grijsen, net als bij veel andere bedrijven, onmisbaar is. Zonder onze technische vakmensen zouden wij niet de banken en afvalbakken kunnen maken die we nu maken. Het is dus essentieel dat de jeugd blijft kiezen voor de techniek. En de Techniekdag is een ideale manier om met alle facetten van techniek kennis te maken’’, aldus Patrick Grijsen, directeur Grijsen park & straatdesign. ‘’Ook bij Grijsen zie je de diversiteit die techniek biedt bij elkaar onder één dak. Van ontwerp tot de uiteindelijke plaatsing van het straatmeubilair bij de klant.’’

Zelf aan de slag

Op de Techniekdag kunnen jongeren zelf een robot bouwen, werken met een 3d-printer en VR-opdrachten uitvoeren. Ook kan er gewerkt worden met metaal, wordt er gemetseld en staan er veel verschillende voertuigen van Stichting Ga voor mobiliteit.

De Techniekdag is met name bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar en de toegang is gratis. De Techniekdag vindt zaterdag 17 maart plaats van 10.00 – 16.00 uur bij Grijsen park & straatdesign,Lorentzstraat 13 in Winterswijk. Tegelijk met de Techniekdag stelt Grijsen haar productiehallen ook open voor ander publiek. Belangstellenden zijn van 10.00 – 16.00 uur van harte welkom.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!