Techniekdag Bronckhorst op 3 november

  • Technologie
  • Bron: VNO NCW Midden

Bedrijven en onderwijsorganisaties uit de Achterhoek gaan opnieuw jongeren enthousiasmeren voor technische beroepen.

Techniekdag Bronckhorst op 3 november

Jeugd tot en met 14 jaar kan aan de slag met diverse apparaten en instrumenten, timmeren, metselen, solderen, een minikraan bedienen en nog veel meer. Scholen en bedrijven uit de regio begeleiden de activiteiten en presenteren technische opleidingen en beroepsmogelijkheden.

Gastheer van de Achterhoekse Techniekdag is Goma BV aan de Ruurloseweg 80a in Hengelo. Het evenement start om 10.30 uur en duurt tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

In het bedrijfsleven is de vraag naar goed geschoolde medewerkers groot, juist in de Achterhoek, waar veel technische bedrijven gevestigd zijn. Te weinig jeugd kiest echter voor een opleiding in de techniek. Om te laten zien hoe leuk technische opleidingen en beroepen zijn, organiseren het onderwijs en bedrijfsleven jaarlijks tweemaal een Techniekdag in de Achterhoek. De bedoeling is dat er uiteindelijk meer jeugd instroomt in de technische beroepen. Ook is het van belang ouders te laten ervaren dat techniek toekomst heeft.

De Techniekdag wordt voor de 24e maal georganiseerd in de Achterhoek en is een initiatief van VNO-NCW Achterhoek en het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek. In de werkgroep die de Techniekdag in Bronckhorst organiseert participeren AOC Oost, ROC Graafschap College, VMBO Metzo College, OBD-Opleidingen en CBS De Rank namens de onderwijsinstellingen. Het bedrijfsleven is vertegenwoordigd door Goma, Bedrijven Kring Bronckhorst en Bedrijvig & Ondernemend Zelhem. Verder verleent ook de gemeente Bronckhorst alle medewerking aan dit educatieve evenement.

Kijk voor meer informatie op de website: www.techniekdag.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!