Techniekdag sluit Nijmeegse Week van de Techniek af

  • Onderwijs & Training
  • Bron: VNO-NCW Arnhem-Nijmegen

Op 28 september vindt in Nijmegen de Techniekdag plaats. Hiermee wordt de Week van de Techniek afgesloten, die dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt.

Techniekdag sluit Nijmeegse Week van de Techniek af

Van 23 tot en met 28 september aanstaande vindt voor de vijfde keer in de regio Nijmegen de Week van de Techniek plaats. Tijdens deze week maakt de schooljeugd op verschillende manieren kennis met de wereld van de techniek. De week eindigt op zaterdag 28 september met een groots opgezette Techniekdag. Dit is dé promotiedag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio.

De Techniekdag vindt plaats tussen 10.00 en 16.00 uur  in en om het Technovium-gebouw, Heyendaalseweg 98 in Nijmegen. De organisatie is in handen van VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Gratis activiteiten

De Techniekdag is gratis te bezoeken. Jongeren tot 14 jaar en hun ouders ervaren er hoe leuk techniek is. Opleidingen - van vmbo tot en met universiteit - en bedrijven presenteren die dag doe-activiteiten. De verschillende technische sectoren worden op deze kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, lipgloss maken, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen zijn te zien, de toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector.

Toekomst

Jongeren enthousiast maken voor techniek en voor het kiezen van een technisch beroep is het doel van de Techniekweek en –dag. Deze evenementen moeten er mede voor zorgen dat jongeren vroeg(er) in aanraking komen met techniek. Ook is het van belang hun ouders én leerkrachten te laten ervaren dat werken in de techniek een goede toekomst biedt.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!