Technische bedrijven bereid te investeren in vrouwelijke professionals

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Technocentrum Zeeland

Organisaties waarbij vrouwen in technische functies werkzaam zijn, zijn vaker bereid te investeren om meer vrouwen te werven dan bedrijven die nog geen technische vrouwen in dienst hebben.

Technische bedrijven bereid te investeren in vrouwelijke professionals

Bereidheid

Dat blijkt uit onderzoek onder 115 technische bedrijven, dat verricht is door VHTO (landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) in opdracht van TechniekTalent.nu. Ruim de helft van de respondenten geeft aan te willen investeren in meer vrouwen in technische functies. Deze bereidheid is hoger bij bedrijven waar al vrouwen in deze functies werkzaam zijn.

Deeltijd werken

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat bij een derde van de bedrijven deeltijd werken op alle niveaus bespreekbaar is. Ruim de helft van de ondervraagden geeft aan in hoge mate eens te zijn met de stelling dat mannen en vrouwen in de organisatie gebruikmaken van de mogelijkheden om deeltijd te werken.

Behoeften

"De trend zet zich voort dat veel bedrijven uit de technische sector zelf ook erkennen dat investeren in technische vrouwen van groot belang is. Uit de M/V bedrijvenscan blijkt wel dat langzaam maar zeker technische bedrijven gaan meedenken met de behoeften en voorwaarden van vrouwen zodat hun talenten optimaal worden ingezet," aldus de voorzitter van TechniekTalent.nu, André van der Leest.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!