Technologische industrie blijft innoveren

  • Technologie
  • Bron: FME-CWM

De technologische industrie blijft volop innoveren. Bedrijven steken dit jaar opnieuw meer geld in innovatie en ook het aantal medewerkerkers onderzoek en ontwikkeling lijkt te groeien.

Technologische industrie blijft innoveren

Maar: er zijn knelpunten, blijkt uit tweejaarlijks onderzoek van FME onder bijna 160 lidbedrijven. Een verslag over de stand van Nederland Innovatieland.

Ook een interview met CDA-parlementariër en oud-ondernemer Ad Koppejan. Hij heeft iets met industrie. Of beter gezegd: met innovatie: “Nederland moet en kan daarmee het verschil maken.”

Innovatieregelingen nog niet volop benut

Sinds begin dit jaar helpt FME lidbedrijven nadrukkelijker dan ooit het juiste spoor te vinden in het vernieuwde landschap van de fiscale innovatiesubsidies. Volgens FME-adviseur Innovatiefinanciering Renze Blokland is met de dynamiek in het pakket van innovatieregelingen aanzienlijke winst te boeken: “Veel van onze bedrijven halen er nog niet uit wat erin zit.”

En verder lijkt de Nederlandse maakindustrie nog onvoldoende te anticiperen op de ernst van de dreigende grondstoffenschaarste. Wel hebben ondernemers toenemende zorg over veel meer ‘kritische materialen’

dan die op de lijst staan die ‘Brussel’ hanteert. Dit blijkt uit onderzoek door M2i en TNO in opdracht van FME en Agentschap NL.

Magazine Technologische Industrie

Vereniging FME-CWM heeft een magazine uitgebracht met daarin de laatste ontwikkelingen uit de technologische sector. Van de website van FME-CME kunt u het complete magazine downloaden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!