Technologische wonderen tijdens DTW in Helmond

 • Technologie
 • Bron: Gemeente Helmond

Van 18 tot 24 mei staat Helmond in het teken van de Dutch Technology Week (DTW). Met het thema Week of Wonders vertelt de Dutch Technology Week voor de derde keer de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen.

Technologische wonderen tijdens DTW in Helmond

Als slimste regio van de wereld (titel 2011/2012) levert de Brainport regio veel topprestaties in de high tech industrie. Daarom werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen tijdens deze week ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Yvonne van Mierlo, wethouder Economische Zaken in Helmond vertelt: “Met Dutch Technology Week laten we zien dat we veel maatschappelijke vraagstukken kunnen oplossen met de hulp van techniek. Door techniek te laten beleven hopen we zowel meisjes als jongens te enthousiasmeren en inspireren om te kiezen voor een techniek opleiding. In deze regio liggen veel mooie carrières in de techniek in het verschiet.”

DTW programma in Helmond

Tijdens deze week vinden in Helmond diverse activiteiten plaats:

 • 17 mei Solar Cinema vanaf 21u45: Nederlands eerste mobiele bioscoop op zonne-energie op de Markt. Neem je stoel mee en geniet van Back to the Future.
 • 20 mei Innovatie café: netwerkbijeenkomst kennisontwikkeling en –delen.
 • 21 mei Foodtechnologie in de Peel.
 • 22 mei Autotech: Bijna duizend leerlingen van groep 7 en 8 gaan aan de slag met automotive en techniek op Automotive Campus.

24 mei: High Tech Ontdekkingsroute met drie hotspots in Helmond

De DTW wordt op zaterdag 24 mei afgesloten met de High Tech Ontdekkingsroute. Toptechnologie bedrijven openen hun deuren voor het publiek. Er is voor jong en oud, voor liefhebbers en professionals veel te zien en te beleven op een van de drie hotspots in Helmond. De hotspots zijn gratis te bezoeken en staan met elkaar in verbinding met gratis busvervoer.

“De high tech ontdekkingsroute is een fantastisch mooi podium om MKB-bedrijven bij elkaar te brengen en als zodanig te presenteren. Met heel veel plezier stellen wij dan ook ons bedrijf open voor het publiek”, aldus William Pijnenburg (AAE).

 1. Hotspot Food Tech Park Brainport (Suytkade)
  Ga mee op ontdekkingsreis in de wereld van Food, Technology & Taste. Deze reis neemt je mee in de keten van een tomaat: van kweken tot verwerken tot de uiteindelijke bereiding van de maaltijd. Hoe kan een tomatenplant groeien op voedingsarme grond? Hoe houd je een tomaat langer vers? Hoe worden geur-, kleur- en smaakstoffen uit de tomaat gehaald? Maar ook met welke technieken kun je de tomaat verwerken of bereiden? Proef technologie!
 2. Hotspot Automotive Campus
  Bezoek een van de grootste rollerbank van Europa, doe mee aan de workshop 3D printing, ontdek hoe auto’s met elkaar communiceren of test een van de elektrische auto’s. Op de Automotive Campus werken bedrijven, onderwijs en kennisinstellingen aan mobiliteitsoplossingen van morgen.
 3. Hotspot Mechatronica (AAE)
  In samenwerking met het Helmondse bedrijfsleven en onderwijs beleef je bij AAE de hightech wereld van de Mechatronica; van ontwerp tot realisatie. Een kleine greep uit de belevenissen: een Meet en Greet met robot NAO, een demonstratie van een op afstand bestuurbaar vliegtuig, het spelen van een voetbalwedstrijd tegen een robot. En wat dacht je van het 3D-printen van je eigen product, het lassen van een voetbal of een balletje slaan op een door leerlingen ontworpen Golf Driving Range?
Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!