Tender Demonstratie Energie-Innovatie (DEI) open op 1 april 2015

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Op 1 april 2015 opent een nieuwe tender voor de regeling Demonstratie Energie-Innovatie (DEI).Met de DEI kunt u financiering krijgen voor demonstraties (investeringsprojecten) van producten, processen en of diensten.

Tender Demonstratie Energie-Innovatie (DEI) open op 1 april 2015

Het moet gaan om projecten waarin innovatieve technologieën worden toegepast die energie besparen of duurzame energie opwekken. Indienen kan tot 28 april 17.00 uur.

Etalage voor energie-innovaties

Een nieuw product wordt vaak als een risico gezien en acceptatie is niet vanzelfsprekend. Met de DEI wil de overheid een etalage bieden voor energie-innovaties. Om daarmee voor bedrijven de sprong naar commercieel succes makkelijker te kunnen maken, nationaal en internationaal. De projecten moeten daarom voor zowel de partij die de technologie gaat toepassen als de partij die deze in de markt zet, significant verdienpotentieel bieden.

Hernieuwbare bronnen

Hernieuwbare bronnen die in aanmerking komen zijn wind en zonne-energie, aerothermische (warmte in de omgevingslucht), hydrothermische (warmte in het oppervlaktewater), geothermische energie en energie uit de oceanen, waterkracht, biomassa, stortgas, gas van rioolzuiveringsinstallaties en biogas. Ook komen energiebesparende projecten in aanmerking.

Aanvraag beoordelen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) adviseert u om uw projectidee eerst te laten beoordelen voordat u een aanvraagformulier invult en een projectplan opstelt. Dit omdat niet alle aanvragen in aanmerking komen voor subsidie. U kunt hiervoor online een projectformulier invullen. Ook kunt u een adviesgesprek met één van de adviseurs van RVO.nl aanvragen door een e-mail te sturen aan: energie-innovatie@rvo.nl. Na ontvangst nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

Volledig en tijdig indienen

Let op: Een aanvraag die RVO.nl te laat ontvangt of die na de sluiting van een tender niet compleet is, wordt afgewezen. Het tijdstip van ontvangst op de servers van RVO.nl is leidend. Ook digitale post kan vertraagd aankomen. Dien uw aanvraag daarom tijdig in!

Tweede tender

Lukt het niet om uw project voor 28 april in te dienen? Een tweede tender is voorzien met openingsdatum van 1 juli en sluiting op 27 oktober. Meer informatie vindt u op Demonstratie energie-innovatie.

Energieakkoord

In het Energieakkoord werken de overheid, werkgevers, vakbeweging en natuur- en milieuorganisaties aan duurzame groei. Door verschillende tenders uit te schrijven stimuleert het ministerie van Economische Zaken de privaat-publieke samenwerking voor onderzoek en ontwikkeling. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regelingen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!