Terugkerend vertrouwen beleggingsvisie

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: ABN AMRO

Geleidelijk aan beginnen allerlei economische indicatoren te verbeteren. Dat is het geval in de Verenigde Staten en de opkomende landen, maar ook uit de eurozone en zelfs uit Japan komen de eerste positieve signalen.

Terugkerend vertrouwen beleggingsvisie

Ondanks een hernieuwde stijging van de olieprijs en de arbeidskosten verwachten we geen sterke stijging van de inflatie. Daarvoor is de kracht van de economische opleving (nog) niet sterk genoeg.

Deze positieve economische signalen en de verbeteringen in de maatregelen die Europese regeringsleiders sinds december geleidelijk hebben genomen om de schuldencrisis op te lossen, rechtvaardigen een groter belang in aandelen. In een stap-voor-stap-benadering hebben we daarom het aandelenbelang verhoogd tot ongeveer neutraal. Daarnaast hebben we het voorzichtige karakter van de portefeuille iets verminderd via een wat minder defensieve sectorpositionering.

Omdat Amerikaanse en Duitse staatsobligaties extreem duur zijn, handhaven we een onderwogen belang in obligaties als beleggingscategorie. Bedrijfsobligaties – zowel met hoge kredietwaardigheid als high yield – zijn wel aantrekkelijk gewaardeerd. Dat geldt ook voor schuld van opkomende landen, waarvan de financiële positie een stuk gezonder is dan in de meeste westerse landen en waarvan de waardering aantrekkelijk is.

Download de Beleggingsvisie van maart/april

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!