The Corridor opent op 25 maart

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Kennispark Twente

Op donderdag 25 maart openen de nieuwe bewoners van Hengelosestraat 525 in Enschede hun pand The Corridor. Als pilot in het kader van de herontwikkeling van het UT-gebouw Langezijds wordt the Corridor de komende twee tot vijf jaren gebruikt als centrum voor innovatie en kennisintensief ondernemerschap.

The Corridor opent op 25 maart

Nieuw Enschedees centrum voor innovatie en kennisintensief ondernemerschap

The Corridor opent op 25 maart

Op donderdag 25 maart openen de nieuwe bewoners van Hengelosestraat 525 in Enschede hun pand The Corridor. Als pilot in het kader van de herontwikkeling van het UT-gebouw Langezijds wordt the Corridor de komende twee tot vijf jaren gebruikt als centrum voor innovatie en kennisintensief ondernemerschap. Een groeiend aantal bedrijven houdt kantoor in het pand, waaronder Mobihealth, het Twents Laboratorium voor Telegeneeskunde en SEM Ventures. Het gebouw is ook het hoofdkwartier voor Kennispark Twente, Innovatieplatform Twente, VentureLab Twente en de daarin deelnemende bedrijven.

‘We concentreren in dit gebouw activiteiten en bijeenkomsten rondom ondernemerschap en innovatie, kennisintensieve bedrijven én de partijen uit Twente die daarvoor staan,’ vertelt Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente. ‘Die concentratie van ontmoetingen, ondersteuners en kennisintensieve bedrijven leidt tot wederzijdse inspiratie, nieuwe samenwerking en nieuwe business. Dat zien we nu al gebeuren.’

Publiekscentrum Kennispark Twente

Ook het nieuwe p­ubliekscentrum wordt op 25 maart geopend. Daarin laat Kennispark Twente innovatie en ondernemerschap uit Twente zien. Baanbrekend onderzoek van de Universiteit Twente en innovaties van de bedrijven rondom de UT worden tentoongesteld. Deze wisselende expositie is het hele jaar door, tijdens kantooruren, vrij toegankelijk voor publiek.

Herontwikkeling Langezijds

De komende jaren wordt het gebouw Langezijds van de Universiteit Twente herontwikkeld tot The Gallery: een 300 meter lange Twentse Etalage voor kleine, midelgrote en grote innovatieve bedrijven. The Corridor dient als pilot voor the Gallery. ‘We kunnen hier starten met het programma voor evenementen en de concentratie van innovatieve ondernemers,’ legt Eijkel uit.

Openbaar programma

Publiek is welkom tijdens het open huis op donderdag 25 maart, vanaf 16.15 uur waar men kan kennismaken met nieuwe, innovatieve bedrijven uit VentureLab Twente, de expositie bekijken en deelnemen aan een rondleiding door het gebouw. Tevens is er een inloopsessie gewijd aan het Masterplan Gebiedsontwikkeling Kennispark Twente. Aanmelding is vereist, via secretariaat@kennispark.nl, onder vermelding van open huis.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!