Thema en programma DDW-2014 bekend

  • Innovatie & MVO

Dutch Design Week (DDW) staat dit jaar in het teken van een thema dat een koers aangeeft: ‘UP’. De Dutch Design Week wordt van 18 - 26 oktober in Eindhoven gehouden.

Thema en programma DDW-2014 bekend

Dezelfde dag onthulde de organisatie ook het programma van de dertiende editie van de Dutch Design Week.

Richting, beweging, gevoel


Dutch Design Week biedt ontwerpers een internationaal podium en laat het publiek kennismaken met de grenzeloze mogelijkheden van design in een setting die een festivalgevoel opwekt. Na het thema ‘Now future’ van 2013 kiest DDW dit jaar voor een thema dat weliswaar duidelijk de koers aangeeft, maar ruimte laat voor eigen interpretatie en invulling. ‘UP’ drukt een richting, een beweging, en een gevoel uit.

Programma

Na de bekendmaking van zowel de ambassadeurs (ontwerpers Scholten & Baijings en kunstenaar Arne Hendriks) als de artdirectors (Studio Maarten Kolk & Guus Kusters), staat vanaf vandaag het complete programma van het negendaagse evenement online. Daarin is traditiegetrouw veel ruimte voor het experiment, interdisciplinaire cross-overs en het creatieve proces.

Behalve Design Academy Eindhoven (DAE) en Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) openen bekende locaties als Kazerne en Schellensfabriek, Sectie C en TAC, MU en het Van Abbemuseum hun deuren voor (inter)nationale exposities. Daarnaast presenteren onder meer Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, Piet Hein Eek en gelegenheidscollectief Dutch Invertuals nieuw werk.

Primeur en hoogtepunten

In het Klokgebouw presenteren de drie Nederlandse Technische Universiteiten (Eindhoven, Delft, Twente) zich voor het eerst op locatie. Onder de naam Design United (3TU) tonen ze het design van de toekomst met daarin de rol van technologie. Verwachte hoogtepunten zijn onder andere de Graduation Show van DAE, een Design Health Hackaton van Philips in het Philips museum, de expositie en prijsuitreiking van Dutch Design Awards (DDA) en de Now future-avond op 23 oktober. Dit laatste hoogtepunt is in samenwerking met VPRO.

Alle deelnemers, exposities en overige activiteiten staan vanaf gisteren gepubliceerd op de website www.ddw.nl.

Meerdere deelnemers van RegioinBedrijf zijn op eigen unieke wijze aanwezig tijdens de DDW waaronder:

Tasty Green Lifestyle Experience

Maison van den Boer

ZLTO

 

Meer informatie over Tasty Green Lifestyle Experience, Stichting:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!