Tientallen extra miljoenen voor vergroening transport

Staatssecretaris van Veldhoven heeft onlangs een bedrag van 25 miljoen euro toegezegd voor de verduurzaming van de mobiliteitssector. Daarnaast wordt 23 miljoen beschikbaar gesteld aan de Topsector Logistiek, om in de periode van 2018 - 2020 de transportsector slimmer en schoner te maken.

Tientallen extra miljoenen voor vergroening transport
 

Het geld wordt onder andere gebruikt om een impuls te geven aan de bestaande Green Deal ZeroEmissie Stadslogistiek. Daarmee worden bedrijven gecompenseerd om elektronische bestelwagens te kopen, om de binnensteden te bevoorraden. Daarnaast wordt een impuls gegeven aan innovaties op het gebied van waterstof. Een groot deel van het extra budget gaat naar de bouw van 7 waterstoftankstations en schoner vrachtverkeer.

Topsector Logistiek

Bovenop de ruim 25 miljoen gaat het kabinet 23 miljoen investeren in de Topsector Logistiek. Dat geld is bestemd om de CO2-reductie binnen de sector te realiseren en kansen te benutten om de sector slimmer en schoner te maken. Staatsecretaris van Veldhoven: 'Ik ga er van uit dat de sector dit extra budget gebruikt om het heft nog steviger in handen te nemen, om ervoor te zorgen dat Nederland als distributieland snel emissiearme en waar mogelijk emissieloos te maken.'

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!