Tilburg biedt vierdaags programma tijdens Dutch Technology Week van 4 t/m 9 juni

  • Technologie

Tilburg neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan de Dutch Technology Week, die dit jaar haar 7e editie heeft. Tilburg biedt een vierdaags programma vol technologische verrassingen met zelfs een primeur: de lancering van het Deltaplan Techniek.

Tilburg biedt vierdaags programma tijdens Dutch Technology Week van 4 t/m 9 juni

Van 4 t/m 9 juni 2018 wordt technologie gevierd: iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Dinsdag 5 juni Young Talent Tour

Deze dag staat in het teken van het Voortgezet Onderwijs. In de ochtend gaan leerlingen op bedrijfsbezoek bij Capi Europe, Focal Meditech en de Open Innovation Hub van Fuji, met als doel zich een beeld te vormen bij technische beroepen. Aansluitend volgt in de middag een bezoek aan het Textielmuseum met een workshop weven en een rondleiding in het TextielLab; de leerlingen kijken over de schouder mee en zien hoe het oude ambacht weven wordt uitgevoerd op de modernste machines.

Woensdag 6 juni Lancering Deltaplan Techniek (besloten bijeenkomst)

Vorig jaar hebben het onderwijs, het technisch bedrijfsleven, Midpoint en de gemeente Tilburg de handen ineen geslagen om de toestroom van technisch personeel en de instroom in technisch onderwijs te bevorderen. Dit heeft geleid tot het Deltaplan Techniek met daarin tien concrete actielijnen. Dit actieplan zal tijdens een inspirerende bijeenkomst worden gepresenteerd, waarbij ook kennis gemaakt kan worden met de nieuwe projectleider.

Donderdag 7 juni MBO on Tech Tour

In Tilburg bezoeken studenten van het ROC Tilburg, Hoppenbrouwers Techniek. Dit bedrijf is op en top innovatief op het gebied van installatietechniek. In de middag wordt de Efteling bezocht waar ze een kijkje achter de schermen krijgen en zien welke werkzaamheden aan attracties in de Efteling worden verricht. Zo zien de leerlingen direct in de praktijk aan wat voor projecten ze bij de Efteling en Hoppenbrouwers in de toekomst kunnen meewerken.

Donderdag 7 juni Mindlabs Startup Market (besloten Bijeenkomst)

MindLabs is uniek in haar focus op de interactie tussen mens en technologie. Mindlabs draagt bij aan de digitale transformatie van maatschappij en organisaties op het snijvlak van interactieve technologie en de mens. Vanuit een viertal dynamische thema’s wordt hieraan gewerkt (Robotics en Avatars, Virtual en Mixed Reality, Serious Games en Natural Language Technologies). Tijdens de Startup Market kunnen ondernemers hun vraagstukken inbrengen waar een oplossing voor gezocht gaat worden.

Zaterdag 9 juni Hightech Ontdekkingsroute

Ontdekstation013 is in 2018 dé hotspot in Tilburg tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag. Techniek in beweging’ is het centrale thema. Bezoekers zien demonstraties en kunnen workshops doen op het gebied van mobiliteit, nieuwe ICT, energietransitie, lichtrevolutie, waterstof en transformatie van oude naar nieuwe producten. Tilburg laat zien dat ze al generaties lang een echte makers-stad is waarin, naast het gebruik van technische kennis uit het verleden, ze juist ook met de toekomst bezig is. Met medewerking van het Tilburgse bedrijfsleven (o.a. Bosch, Livewall, Hoppenbrouwers, Aces Direct) Tilburg University en het ROC Tilburg kunnen bezoekers ontdekken en (mee)maken.

Met meer dan 1.000 vestigingen en 16.000 mensen worden in Tilburg dagelijks innovatieve producten gemaakt. Van achtbanen voor de Efteling tot auto’s voor Tesla. De kennis die we hier in huis hebben creëert weer kansen voor de toekomst. Een goed idee kan in korte tijd ontwikkeld worden tot een product, dienst of toepassing en uitgroeien tot een succes. Wie weet veranderen we zelfs de wereld!

Kijk hier voor de complete programmering.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!