Tilburg wint prijsvraag circulaire economie

Samenwerking tussen milieustraat en kringloopwinkels stimuleren en nieuwe producten maken van bestaande materialen. Twee voorbeelden van activiteiten die straks kunnen worden uitgevoerd in het nieuwe circulair ambachtscentrum in Tilburg. De gemeente won een prijsvraag van het Rijk, waardoor dit centrum gerealiseerd kan worden.

Tilburg wint prijsvraag circulaire economie

Met het ontwikkelen van circulaire ambachtscentra willen gemeenten de verschillende initiatieven stimuleren en slim ten opzichte van elkaar plaatsen om zo de circulaire economie te bevorderen. Een enorme hoeveelheid aanmeldingen om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van een Circulair Ambachtscentrum werd beoordeeld en Tilburg kwam als winnaar uit de bus.

Circulair ambachtscentrum Tilburg

Het komend jaar start Tilburg met behulp en begeleiding van onder andere Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNG en Stichting Repair Café, met de ontwikkeling van een eigen circulair ambachtscentrum. In deze fase delen ze actief hun bevindingen, waar ze tegen aan lopen en wat ze heeft verrast. 

Waarom Tilburg?

Volgens het juryrapport is er de wil om anderen te inspireren. En dat werd erg gewaardeerd in het Tilburgse plan. Verder worden de juiste initiatieven aan elkaar gekoppeld en is er duidelijk in het vizier welke problemen er nog aangepakt moeten worden. Ook wordt er een concreet beeld gegeven van het gewenste resultaat. De gemeente Tilburg is indiener van het voorstel, het heeft daarvoor input gekregen van stichting MOED, La Poubelle, Kringloop Tilburg, het Brabants Afval Team en Kennispact MBO Midden Brabant.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!