Tilburgse Veemarktkwartier in trek bij creatieve ondernemers

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Tilburg

Bijna alle ruimtes voor creatieve, vernieuwende ondernemingen in het Veemarktkwartier in Tilburg zijn verhuurd. In het gebied komen ruim 30 bedrijven.

Tilburgse Veemarktkwartier in trek bij creatieve ondernemers

Die bedrijven starten in september 2015. In het Veemarktkwartier gaan ongeveer 200 mensen werken. In het gebied in het centrum van Tilburg komt in de toekomst 6000 m2 aan creatieve werkruimte. Alle ruimtes in het Faxx-gebouw aan de Tivolistraat zijn verhuurd. Het pand wordt verbouwd, de oplevering van het Faxx-gebouw is eind februari 2015. De bouw van het gebouw AVEC, op het voormalige basketbalveld, start dit najaar.

Binnenkort wordt begonnen met de verbouwing van de begane grond van de parkeergarage Tivoli. Meer informatie hierover op de website deplint013.nl. Het AVEC-gebouw en de begane grond van de parkeergarage moeten half 2015 klaar zijn. De ontwikkeling van het Duvelhok loopt. Dit wordt een zogenoemde kunst-, ambachts- en wetenschapsfabriek. MIDI wordt gebruikt voor evenementen en concerten.

Westflank

De eerste ideeën voor de zogeheten Westflank zijn 7 november gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor bedrijven die zich in het Veemarktkwartier gaan vestigen. De Westflank is het laatste stuk in het Veemarktkwartier dat ontwikkeld wordt. De schets voor de plannen staat als afbeelding bij dit bericht. De bouw begint in 2016. De ruimtelijke procedures en de bewonersparticipatie starten binnenkort.

Versterkende werking

Wethouder Berend de Vries: "Het Veemarktkwartier draait natuurlijk niet alleen om gebouwen, maar vooral om de versterkende werking die creatieve ondernemers op elkaar hebben. De gebouwen faciliteren de samenwerking, maar het draait natuurlijk vooral om de gebruikers en de nieuwe verbindingen die ontstaan." Toon van Laarhoven, directeur van projectontwikkelaar Van de Ven: "Voor ons is het Veemarktkwartier het bewijs dat je succes hebt als je de zakelijke markt benadert en vooral behandelt als een vragende meedenkende consument."

Creatieve bedrijvigheid

In 2011 werd besloten om het Veemarktkwartier om te vormen tot een 'marktplaats voor creatieve bedrijvigheid'. Het oorspronkelijke plan voor nieuwbouw op het dak van de Tivoligarage werd vanwege bezuinigingen losgelaten. Het Veemarktkwartier is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid. Meer informatie over het Veemarktkwartier staat op de website veemarktkwartier.nl

Video bij artikel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!