TNO en NTS-Group gaan samenwerking aan in ontwikkeling precisie verspanen

  • Technologie
  • Bron: Brainport Development via NTS-Group

TNO gaat de NTS-Group ondersteunen in de ontwikkeling tot precisie verspanen.

TNO en NTS-Group gaan samenwerking aan in ontwikkeling precisie verspanen

De NTS-Group en TNO maken bekend dat zij een samenwerking zijn aangegaan op het gebied van precisie verspanen.  Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group: "Een van de doelen van de NTS-Group is om als producent van modules en componenten op het gebied van precisie verspanen tot de top te gaan behoren. Gezamenlijk met TNO kunnen we dit doel sneller bereiken. We zijn blij met deze mooie publiek- private samenwerking.”

De NTS-Group is een volwaardige system supplier voor haar klanten. Naast engineering en assemblage neemt ook het maken van kritische componenten een prominente plaats in. Hiertoe behoort ook de competentie van ‘precisie verspaning’. Om die reden is het recent overgenomen verspaningsbedrijf GMZ Precision uit Schaijk samengevoegd met NTS Mans in Bergeijk. Het nieuwe NTS Precision, inmiddels gevestigd op industrieterrein De Esp in Eindhoven, komt als precisie verspaner daarmee aan de vraag van de OEM’s tegemoet.

Om de verdere uitbouw van de inhoudelijke competentie precisie verspaning te versnellen, voerden de NTS-Group en TNO gesprekken met elkaar over de manier waarop TNO dit zou kunnen ondersteunen. TNO heeft jarenlange ervaring met uiterst nauwkeurige verspaning en heeft daar ook zeer specifieke machines voor in huis. De beide organisaties bereikten overeenstemming over het verhuizen van een uiterst nauwkeurige Hembrug-machine naar NTS Precision.

Kennisoverdracht door scholing
TNO zal een aantal medewerkers van NTS Precision scholen op het gebruik van deze Hembrug-machine. Daarmee vindt kennisoverdracht plaats van TNO naar NTS Precision, hetgeen goed past in de doelstelling van TNO. Arnold Stokking, TNO Managing Director Industrial Innovation: “TNO werkt samen met het MKB en wil haar kennis laagdrempelig delen. Daarom maken we onze faciliteiten graag toegankelijk voor het bedrijfsleven. De overeenkomst om de Hembrug-machine bij NTS te plaatsen is een prachtig voorbeeld van een win-win situatie. Samen met NTS kunnen we een oplossing bieden voor de meest uiteenlopende ontwikkel- en productievraagstukken met betrekking tot het uiterst nauwkeurig verspanen van harde materialen zoals keramiek, glas, etc.”

TNO en NTS hebben de afspraak gemaakt dat de machine tegelijkertijd voor TNO ter beschikking blijft als TNO onderzoek wil doen naar het verspanen van bijvoorbeeld nieuwe materialen. TNO houdt daarmee de mogelijkheid open om de kennis die daaruit voortvloeit te delen met weer andere MKB bedrijven.

Met deze samenwerking vergroot de NTS-Group de flexibiliteit, capaciteit en kunde op het gebied van verspanen voor haar klanten. Daarmee reageert de NTS-Group op de sterk stijgende vraag naar het onder eigen beheer produceren van kritische componenten De Hembrug-machine vormt hierin een belangrijke stap vooruit.

Over TNO
TNO versterkt de innovatiekracht van de industrie door innovatie van producten en processen met een sterke focus op duurzaamheid. De internationale concurrentiepositie van de Nederlandse industrie is gebaseerd op kennis, innovatie en specialisatie. Dat vraagt innovatie op specialistische sectoren en niches met hoge toegevoegde waarde. TNO innoveert daarbij met een sterke focus op duurzaamheid als toegevoegde waardestrategie én met een ketenoverstijgend perspectief. Kijk ook op www.tno.nl

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!