home » nieuws » Bouw »

Toch 250 nieuwe woningen bij Apeldoorns Kanaal in Zuid

  • Bouw
  • Bron: Provincie Gelderland

In het gebied tussen het Kanaal en de Kayersdijk ten zuiden van de Mezenweg komen ruim 250 nieuwe woningen.

Toch 250 nieuwe woningen bij Apeldoorns Kanaal in Zuid

Eind 2009 meldden de samenwerkende partners van de Pilot Zuid dat het plan moest veranderen vanwege de situatie op de woningmarkt. Partijen hebben lang gepuzzeld om een kwalitatief goed en financieel haalbaar plan te maken. Dit is gelukt. 

De transformatie van de Kanaalzone is van groot belang voor Apeldoorn. Voor de pilot Kanaalzone hebben de provincie Gelderland, de gemeente Apeldoorn en de drie Apeldoornse corporaties: De Goede Woning, de Woonmensen en Ons Huis, de handen ineen geslagen. Zij dragen allemaal financieel bij, de provincie met een bedrag van 5 miljoen voor de totale Kanaalzone. De samenwerkende partijen zetten zich in om een aantrekkelijk woon-, werk- en leefgebied bij het kanaal in Zuid te realiseren.

Meer laagbouw
In het oorspronkelijke plan zaten veel appartementen en dure woningen. In de huidige markt is daar onvoldoende interesse voor. Het nieuwe plan telt minder woningen. Er is meer laagbouw waarbij de auto’s buiten op maaiveld worden geparkeerd en niet in gebouwde voorzieningen zoals eerst de bedoeling was. Ook zitten er meer goedkopere woningen in het plan. De ruim 250 woningen zijn een mix van huur- en koopwoningen in de sociale en vrije sector.

Industriële uitstraling
Het nieuwe plan telt minder meters sociaal culturele- en commerciële voorzieningen. Het plan wordt kleinschaliger en behoudt de industriële uitstraling. Zo past het plan bij de oorsprong van het gebied en de Apeldoornse maat.

Schop in grond
De samenwerkende partijen zijn tevreden dat zij de ontwikkelingen in de Kanaalzone, in deze moeilijke economische tijd, kunnen doorzetten. De besturen moeten er nog wel mee instemmen. De partners verwachten dat in 2011 de schop de grond in kan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!