'Toegang tot innovatiebox behouden'

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW

VNO-NCW en MKB-Nederland juichen het toe dat staatssecretaris Wiebes zich in Brussel hard gaat maken voor het behoud van de innovatiebox voor innovaties waar geen patent op zit.

'Toegang tot innovatiebox behouden'

Dat is in het bijzonder van belang voor het midden- en kleinbedrijf. Volgende week bespreken de Europese ministers van Financiën een voorstel om de innovatiebox aan te passen.

Goed systeem

Mkb-bedrijven vragen relatief minder vaak een patent aan op hun innovatie. Dat is in Nederland op een goede manier ondervangen doordat de aanvraag van de WBSO-regeling (compensatie van loonkosten) en de bijbehorende S&O-verklaring ook toegang geeft tot de innovatiebox. De innovaties die hieruit volgen worden laag belast in die box. Daarmee heeft Nederland een goed systeem van innovatieregelingen dat bijdraagt aan het vestigingsklimaat. Dit systeem moet zo blijven, vinden de ondernemingsorganisaties met Wiebes.

Vestigingsklimaat

Mocht de innovatiebox toch onaantrekkelijker worden voor Nederlandse bedrijven door nieuwe Europese afspraken, dan moet een andere manier worden gevonden om innovaties te stimuleren. Anders verslechtert het vestigingsklimaat in Nederland, stellen de ondernemingsorganisaties.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!