'Toekomst recreatiesector somber als btw-verhoging doorgaat'

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: RECRON

Recreatiebedrijven in Nederland krijgen een enorme klap als de btw-verhoging doorgaat. Dit kost gigantisch veel banen, het dagelijks leven wordt veel duurder en er zullen minder gasten gaan kamperen.

'Toekomst recreatiesector somber als btw-verhoging doorgaat'

Dick Dijkstra, RECRON Regiomanager Drenthe en Ineke Schippers, recreatieondernemer Camping De Norgerberg uiten hun zorgen in een interview met RTV Drenthe. Het kabinet is van plan de btw voor recreatie- en horecabedrijven te verhogen van zes naar 21 procent. Dat kan volgens regiomanager Dick Dijkstra van de Recron in Drenthe wel 1700 banen kosten.

Werkgelegenheid

"We hebben veel mensen aan het werk die niet heel hoog opgeleid zijn, daar gaan banen verdwijnen, dat moet je volgens mij niet willen", zegt Dijkstra. "De kosten op arbeid worden lager gemaakt, maar daar tegenover gaan ze het dagelijks leven duurder maken. Er is geen sprake van lastenverlichting maar lastenverschuiving en daar schieten wij niets mee op", aldus de Recron.

De dupe

Ook recreatiebedrijven zien de toekomst door deze maatregel somber in. Ineke Schippers van camping de Norgerberg in Norg is bang dat haar gasten weg zullen blijven. "We hebben steeds meer Duitse gasten, daar moeten we het van hebben. Als we straks de btw moeten doorberekenen dan ben ik bang dat de Duitse gasten in Duitsland blijven en dat de nederlandse gasten meer naar het oosten vertrekken".

Deze zomer neemt het kabinet een besluit over de btw-verhoging voor recreatiebedrijven.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!