Toerisme in Brabant is gegroeid

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Vrijetijdshuis Brabant

Voor toeristisch Brabant is 2009 een uitstekend jaar geweest.Dit blijkt uit de trendrapportage van Vrijetijdshuis Brabant waarin alle relevante cijfers voor de vrijetijdssector te vinden zijn.

Toerisme in Brabant is gegroeid

Een goed jaar voor binnenlands toerisme in Brabant
In 2009 is het aantal vakanties en overnachtingen in Brabant toegenomen, zelfs sterker dan landelijk het geval was. Brabant heeft daarmee haar positie op de binnenlandse vakantiemarkt verstevigd. Met name campings, hotels en B&B’s profiteerden hiervan en vooral korte binnenlandse vakanties zijn toegenomen. Verklaringen hiervoor zijn de economische crisis -Nederlanders gingen korter en dichter bij huis op vakantie- en het goede weer in 2009.

De crisis zorgt voor een afname van kapitaalintensieve vrijetijdsactiviteiten
Het totale aantal uithuizige vrijetijdsactiviteiten nam wel af in Brabant, maar de afname was minder sterk dan landelijk gezien. In de top 3 van vrijetijdsactiviteiten staan buitenrecreatie –onder andere wandelen en fietsen-, sporten en funshoppen. Vooral kapitaalintensieve activiteiten zoals attractiebezoek namen sterk af. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door de economische crisis.

Brabant in Cijfers
Bij de samenstelling van de trendrapportage Brabant in Cijfers is vooral gebruik gemaakt van de resultaten uit het Continu Vakantieonderzoek (CVO 2009) en het Continu Vrijetijdsonderzoek (CVTO 2008). Zo ontstaat er een uitgebreid en volledig beeld van de vrijetijdssector in onze provincie. Op basis van het rapport is de nieuwe trendkrant geschreven, waarin de cijfers gecombineerd worden met inspirerende voorbeelden uit de Brabantse vrijetijdssector.

Meer informatie over VisitBrabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!