‘Topsectorenbeleid nog niet breed gedragen door kabinet’

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW

In het energie-, milieu- en infrastructuurbeleid wordt nog onvoldoende rekening gehouden met het topsectorenbeleid, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer.

‘Topsectorenbeleid nog niet breed gedragen door kabinet’

Minister Kamp van Economische Zaken zou meer stem moeten hebben in de inzet van andere departementen. Daarnaast moeten de bezuinigingen op het fiscale innovatie-instrumentarium worden teruggedraaid.

Ligt op koers

Woensdag bespreekt de Tweede Kamer het bedrijfslevenbeleid van het ministerie van Economische Zaken. Volgens de ondernemingsorganisaties ligt dat op koers ‘met een stevig fundament van generiek beleid en accenten op de topsectoren’. Maar er is volgens hen nog onvoldoende sprake van een breed gedragen kabinetsbeleid.

Doorstart IPC-regeling

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat de fiscale innovatieregelingen WBSO en RDA ongewijzigd worden voortgezet in 2015, maar ze maken zich zorgen over de voorgenomen bezuinigingen van 167 miljoen euro in 2016 en 2017. Ook willen zij een ‘voorzichtige doorstart’ van de Innovatie Prestatie Contracten (IPC), een regeling voor het meer technologievolgende midden- en kleinbedrijf.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!