Tour de France komt in 2015 naar Zeeland

De tweede etappe van de Tour de France finisht op zondag 5 juli 2015 in Zeeland. Dat heeft de Tourdirectie op zaterdag 24 mei 2014 bekend gemaakt.

Tour de France komt in 2015 naar Zeeland

De Provincie Zeeland is trots dat de Tour de France voor het eerst in haar 102-jarige bestaan zal finishen in Zeeland, om precies te zijn op het voormalige werkeiland 'Neeltje Jans'. Gelegen in het hart van de Oosterscheldekering. Internationaal, het icoon van de Nederlandse waterbouwkunde.

Een unieke plek, waar het verhaal van Zeeland tot leven komt. '' Hier gaan over het tij, de maan, de wind en wij'' staat er geschreven in het kunstwerk naast de finishlijn. Land en zee verwikkeld in hun eeuwige strijd, worden nu getemperd door de Deltawerken.

Hier wacht de Tour de France geen Alp d'Huez of Mont Ventoux, maar mogelijk wel 'the Dutch mountain': de beruchte Zeeuwse wind. Hoe zwaar en verrassend wind kan zijn, staat de internationale wielerwereld sinds vorige zomer nog scherp op het netvlies. De 13e etappe van de Tour bracht meer spektakel dan in menig bergetappe. Ook in de eerste twee edities van de World Ports Classic bepaalde de Zeeuwse wind de koers. De Tour de France zal je niet winnen in Zeeland, maar je kunt hem er wel verliezen!

Sport is belangrijk voor Zeeland

De Provincie Zeeland probeert (inter)nationale topsportevenementen naar Zeeland te halen die Zeeland op de kaart zetten. Daarbij is gekozen voor een focus op sporten die 'passen' bij Zeeland: sporten met een historie in Zeeland. Sporten waarvoor geen grote accommodaties voor nodig zijn, maar waarbij het Zeeuwse landschap en de Zeeuwse elementen de belangrijkste ingrediënten vormen: water-, strand- en wielersport.

Voor informatie over de Zeeuwse Touretappe zie: www.tourdefranceinzeeland.nl. Deze site wordt in de loop van de tijd verder aangevuld met actuele informatie.

De finish van de tweede touretappe wordt mogelijk gemaakt door het Zeeuws bedrijfsleven.


 

Meer informatie over Provincie Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!