Trainee in Brabant

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Ruim 40 trainees zijn aan de slag bij 19 verschillende Brabantse overheidsorganisaties, waaronder de provincie. Iedere 8 maanden wisselen ze van organisatie, om zo kennis te maken met de verschillende Brabantse overheidsorganisaties. Het traineeprogramma is op zoek naar nieuwe kandidaten!

Trainee in Brabant

Naast hun dagelijkse werkzaamheden nemen de trainees deel aan een intensief opleidingsprogramma waarin kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Het thema van het traineeship, “De Toekomst van Brabant”, komt met name terug in de projecten die trainees zelf hebben opgezet om oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waar Brabant mee wordt geconfronteerd. Denk daarbij aan bevolkingskrimp, klimaatverandering en het integratievraagstuk.

Uitgebreid netwerk opbouwen

Deze 3 trajecten zorgen ervoor dat de trainees in korte tijd een uitgebreid netwerk opbouwen, zowel onderling, met de verschillende overheden en de Brabantse samenleving. Dit past binnen de typisch Brabantse mentaliteit om problemen samen op te lossen. Maar in een tijd waarin grenzen steeds meer vervagen, kijken de trainees nadrukkelijk over de grenzen van Brabant heen: samen met trainees van de rijksoverheid, provincies en gemeenten is in december een interbestuurlijk adviesbureau opgericht.

Nieuwe kandidaten gezocht

Het traineeprogramma "De Toekomst van Brabant" is op zoek naar nieuwe kandidaten. Heb je familieleden, kennissen of vrienden die een uitdagende baan bij de overheid zien zitten? Verwijs ze door naar www.detoekomstvanbrabant.nl.

Dit zoeken wij:

- HBO of WO afgestudeerd (of aan het afstuderen)
- Maximaal 27 jaar
- Maximaal 3 jaar werkervaring

Bekijk de vacaturetekst voor trainees.

In september 2012 begint het nieuwe traineeprogramma voor 2 jaar. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 1 mei 2012.

Meer informatie

Wil je meer weten over het traineeship en de trainees? Kijk dan op www.detoekomstvanbrabant.nl. Daar vind je al het nieuws over het traineeprogramma en schrijven huidige trainees blogs over hun opleidingsdagen, ervaringen op het werk en projecten. Je kunt je ook abonneren op de nieuwsbrief.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!