Transporteurs blij met doortrekken A15

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Omroep Gelderland

De Nederlandse transportbedrijven zijn blij dat de A15 wordt doorgetrokken van Ressen naar de A12 bij Zevenaar. Woensdag werden daarvoor de contracten ondertekend.

Transporteurs blij met doortrekken A15

Volgens TLN en EVO, die de transportsector vertegenwoordigen, is nu een einde van de fileproblemen in de regio in zicht.

In principe zijn de organisaties tegen tolheffen, maar omdat de weg zo belangrijk is, leggen ze zich erbij neer. Ze willen wel dat op andere wegen in de regio geen tol wordt geheven. Hoe veel een ritje over het nieuwe weggedeelte gaat kosten, is nog niet bekend.

Het doortrekken van de snelweg is een jarenlang gekoesterde wens van politiek en bedrijfsleven in Gelderland. Veel verkeer richting de Achterhoek moet bij Ressen enorm omrijden.

Ook ondernemersorganisatie VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen is blij met het besluit. "De economie en bereikbaarheid van de regio Arnhem-Nijmegen en de provincie Gelderland krijgen hiermee een enorme stimulans."

De nieuwe verbinding moet in 2018 klaar zijn. Het project gaat 1 miljard euro kosten. Het Rijk betaalt 385 miljoen, de provincie en de Stadsregio samen 375,2 miljoen. Het resterende bedrag moet worden opgebracht door de automobilist; die moet op de weg tol betalen. De hoogte van het toltarief moet nog worden berekend.

Begin 2012 wordt de knoop doorgehakt over het tracé van de weg. In 2015 wordt begonnen met het doortrekken van de A15.

RegioinBedrijf Connect RegioinBedrijf Connect maart 2018

Graag nodigen wij u uit om aan te sluiten bij de zevende editie van RegioinBedrijf Connect op 13 november bij Fort Lent in Nijmegen.