Trendnacht 2015 over de Brabantse robotsamenleving

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabant Kennis

Robots zijn allang geen Science Fiction meer. Ook in Brabant worden steeds vaker robots ingezet, in de landbouw, in de industrie, in de zorg. Toch staan we pas aan het begin. Onze technologische samenleving gaat een nieuwe fase in.

Trendnacht 2015 over de Brabantse robotsamenleving

Robotica komt in steeds meer toepassingen terecht en robots worden steeds slimmer: ze leren van ons gedrag en houden daar rekening mee. Waar de klassieke industriële robots hun werk vooral in strak georganiseerde fabrieken of magazijnen verrichten, komt de nieuwe generatie robots bij ons thuis over de vloer. Robots werken straks niet alleen meer voor ons, maar ook mét ons. Er is een heuse robotsamenleving in de maak!

De opkomst van de robotsamenleving biedt Brabant en het Brabantse bedrijfsleven volop kansen, maar roept ook allerlei vragen op. Over de toekomst van ons werk, ons onderwijs, onze gezondheidszorg. Maar ook over ons mens-zijn. Tijdens de Trendnacht staan we hierbij stil. Want hoe gaan we om met de veranderingen die de robotisering van onze samenleving met zich meebrengt? Wat als robots het werk in de onze maakindustrie en onze logistieke bedrijven overnemen? Hoe zorgen we dan voor werkgelegenheid? Wat wordt de impact van deze zelfdenkende en zelflerende apparatuur op de inrichting van onze steden en dorpen? In hoeverre kan een robot verantwoordelijk zijn als er iets misgaat?

Programma

Tijdens de Trendnacht kijken we met een open blik naar de toekomst en staan we stil bij de impact die robotisering zal hebben op het leven van alledag. Een prikkelend programma met vooraanstaande denkers, wetenschappers en ondernemers helpt ons de robotisering van de samenleving te verkennen, om onze ogen te openen voor wat komen gaat:

Nachtvoorzitter: Richard Engelfriet

Keynote sprekers:

Sprekers:

Thema’s:

  • Robots en werk: de robots de baas?
    Met oa Robert Went (WRR), Heico Sandee (SmartRobotics), Ton Wilthagen (UvT) olv Judith Lekkerkerker
  • Robots in de zorg: de robot als metgezel?
    Met oa Margo van Kemenade (Selemca) en Robert Paauwe & Wang Long Li (Tinybots) olv Heidi Buijtels
  • Robots in de landbouw: boeren als bureaubaan?
    Met oa Eldert van Henten (WUR) en Richard Vialle (One of a Kind/Crux Agribotics) olv Silke de Wilde

Uitsmijter: Esther Porcelijn

Naast deze geweldige line-up aan sprekers biedt de Trendnacht een inspirerende programma met films over robotics, een robot shop, een muziekprogramma, en meer! Verder zijn er interactieve demonstraties en live experimenten met robots. Er is voldoende ruimte voor ontmoeting en co-creatie. In Brabant maken we de toekomst samen.

Aanmelden

Met de Trendnacht biedt BrabantKennis ondernemers, bestuurders, beleidsmakers en studenten en geïnteresseerde burgers een podium om nieuwe inzichten uit te wisselen en elkaar te inspireren. Deelname aan de Trendnacht is gratis, maar aanmelden is verplicht! Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze pagina óf door middel van het sturen van een e-mail naar info@brabantkennis.nl o.v.v. van ‘Aanmelding Trendnacht 2015′.

Meer informatie over BrabantKennis:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!