Trendrapport Salland verschenen

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Overijssel

Jaarlijks komen er zo’n 274.000 binnenlandse toeristen naar Salland en verblijven nog eens 62.000 Nederlanders op een vaste standplaats. Dat en nog veel meer staat in het zojuist verschenen Trendrapport Vrijetijdssector Salland, van het GOBT.

Trendrapport Salland verschenen

Drie op de tien vakantiegangers in Salland ging het afgelopen jaar erop uit met de fiets. Maar Salland is meer dan het fietsland: ook wandelen en het bezoeken van een natuurgebied zijn populaire activiteiten tijdens een vakantie in de regio.

Veertig procent van de vakantiegangers in Salland brengt een bezoek aan een natuurgebied, bijvoorbeeld het nationaal park Sallandse Heuvelrug. Het park ontvangt naar schatting 1.130.000 bezoekers per jaar. De natuurlijke omgeving van Salland leent zich ook goed voor wandeltochten: meer dan zestig procent van alle vakantiegangers in de regio gaat er al wandelend op uit. Gezamenlijk besteden alle vakantiegangers in de regio jaarlijks zo’n 48 miljoen euro, wat een positieve bijdrage levert aan de regionale economie. De totale werkgelegenheid in Salland nam afgelopen jaar iets af, het aantal banen in de vrijetijdssector nam juist toe

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!