TU/e blijft wereldwijd sterkste in onderzoekssamenwerking met industrie

  • Onderwijs & Training
  • Bron: TU Eindhoven

De TU Eindhoven heeft van alle universiteiten wereldwijd de sterkste samenwerking met de industrie. Dat blijkt uit de vandaag bekend gemaakte Leiden Ranking van onderzoeksbureau CWTS.

TU/e blijft wereldwijd sterkste in onderzoekssamenwerking met industrie

Van alle wetenschappelijke publicaties komt 15 procent samen met de industrie tot stand. De TU/e voert deze ranglijst aan sinds de eerste uitgave in 2009.

Van de 5700 publicaties die de TU/e tussen 2009 en 2012 produceerde heeft 15 procent één of meer auteurs uit het bedrijfsleven in de auteurslijst. Dat is iets minder dan vorig jaar (15,6 procent), maar nog steeds hoog genoeg om de ranglijst van het Leidse CWTS aan te blijven voeren. Nederland scoort überhaupt goed als het om samenwerking met industrie gaat. Naast TU/e staan ook TU Delft (4), Wageningen Universiteit (31) en Universiteit Twente (43) in de top-50.

Intensieve samenwerking

Jan Mengelers, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e, reageert verheugd. “We zijn erg blij om wederom als nummer-1 uit de bus te komen in deze ranking. Dit resultaat onderstreept de intensieve, stabiele samenwerking die de TU/e heeft met de wereldwijde industrie en de hechte verbondenheid met de regio Brainport Eindhoven. De TU/e is met recht de plek where innovation starts, met de juiste balans van wetenschap voor samenleving en wetenschap voor industrie.”

Wetenschappelijke prestaties

De CWTS Leiden Ranking meet van 750 universiteiten wereldwijd de wetenschappelijke prestaties op meerdere indicatoren, zowel als het gaat om de impact van publicaties als de mate van samenwerking met andere universiteiten en industrie. In de rangschikking naar publicaties in de hoogste categorie wetenschappelijke tijdschriften staat de TU/e net als vorig jaar op plaats 94.

De ranking is in te zien op de website: http://www.leidenranking.com/ranking/2014. Kies vervolgens in het menu 'Type of indicators' voor 'Collaboration' en in het menu eronder voor 'PP(UI collab)' voor de ranglijst voor samenwerking met industrie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!