TU/e blinkt uit in samenwerking met overheid en bedrijven'

  • Onderwijs & Training
  • Bron: TU Eindhoven

Dat is de conclusie die Elsevier en ScienceWorks trekken in hun Valorisatieranking 2011. Het weekblad publiceert deze week de eerste editie van dit jaarlijkse onderzoek.

TU/e blinkt uit in samenwerking met overheid en bedrijven'

Van alle Nederlandse universiteiten slaagt Delft er het beste in om kennis te verzilveren. De TU/e komt in de algemene ranglijst op plaats acht. De ranking in het weekblad laat zien dat universiteiten elk op eigen terrein succesvol kunnen zijn. Valorisatie van kennis is volgens de onderzoekers op drie manieren te typeren: ondernemen, communiceren en samenwerken. Op dat laatste terrein scoort de TU/e het beste van alle Nederlandse universiteiten.

In maart dit jaar bleek dat de TU/e tot de wereldtop behoort op dit gebied uit een ranking die is opgesteld door het Leidse Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies. Het CWTS kijkt hiervoor naar de wetenschappelijke output die de universiteit samen met het bedrijfsleven genereert.

Voor de weging van de samenwerking hebben ScienceWorks en Elsevier naar diverse factoren gekeken zoals contractonderzoek en contractonderwijs, evenals het aantal gehonoreerde STW-onderzoeken en gezamenlijke publicaties met het bedrijfsleven.

Meer informatie over Technische Universiteit Eindhoven:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!