TU/e in trek bij afstuderende VWO-leerlingen

  • Onderwijs & Training
  • Bron: kliknieuws

TU/e in trek bij afstuderende VWO-leerlingen

Meer dan 1.400 vwo-scholieren hebben afgelopen vrijdag en zaterdag de Open Dagen van de Technische Universiteit Eindhoven bezocht. Dat is bijna het dubbele van het vorig jaar. Ook waren meer dan 1.100 ouders met hun zoon of dochter mee om een goed beeld te krijgen van de mogelijk toekomstige universiteit van hun kind.

Het aantal scholieren lag 46 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ouders was zelfs bijna het dubbele van het aantal van oktober 2009. De organisatie weet nog niet precies waardoor het bezoekersaantal zo is gestegen, maar denkt dat de herfstvakantie zeker heeft meegespeeld.

Informatie
De scholieren die de Open Dagen bezochten, zitten voornamelijk in 5 en 6 vwo, maar ook verschillende leerlingen uit 3 en 4 vwo keken alvast rond bij de TU/e. De scholieren konden kiezen uit presentaties en verdiepende programma’s van de twaalf bacheloropleidingen die de TU/e biedt. Tijdens de verdiepende programma’s werkten de scholieren (en vaak ook hun ouders) aan een praktijkopdracht, bijvoorbeeld een practicum of een case. Daarna stond een rondleiding door het gebouw van de betreffende faculteit op het programma en maakten ze kennis met docenten en studenten.

Arbeidsperspectieven
De scholieren konden daarnaast de hele dag terecht op de zogenoemde informatiemarkt in het Auditorium, waar alle opleidingen hun eigen stand hadden. De meeste vwo’ers gingen dan ook naar huis met meer kennis over de inhoud van de opleiding waarin zij geïnteresseerd waren en met meer kennis over mogelijke beroepen en arbeidsperspectieven. Behalve informatie over de opleidingen, konden de vwo’ers informatie inwinnen over de stad Eindhoven, wel of niet op kamers gaan en activiteiten naast de studie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!