TU/e sluit zich aan bij LifetecZONe

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) Strategic Area Health heeft zich aangesloten bij de netwerkorganisatie LifetecZONe.

TU/e sluit zich aan bij LifetecZONe

De ondertekening van de samenwerking vond plaats op de campus van de TU/e tijdens een bijeenkomst van LifetecZONe, een netwerkorganisatie van leden die actief zijn in Life Sciences en Medische Technologie in Zuid-Nederland.

Speerpunt

Health is al vele jaren een belangrijk speerpunt van de TU/e. De TU/e was de eerste Nederlandse universiteit die gestart is met een ingenieursopleiding Biomedische Technologie. Inmiddels vormt Health één van de drie Strategic Area’s van de TU/e en maakt de universiteit wereldwijd furore met het onderzoek op dit gebied. Daarbij ligt de focus op technologie waarbij de mens centraal staat.

Technologie die gemakkelijk te gebruiken is en geen vragen oproept. De universiteit bereikt dit onder andere door open innovatie en kennisdeling en een geïntegreerde onderzoek aanpak met andere universiteiten, universitaire medische centra, ziekenhuizen, zorginstellingen, zorgverzekeraars, bedrijven en overheden.

Innovatievouchers

Het aanbod van innovatievouchers voor MKB-leden onderstreepte de uitwisseling tussen TU/e en LifetecZONe. TU/e en Philips stellen innovatievouchers beschikbaar aan MKB-leden om gebruik te kunnen maken van de expertise van de onderzoekers in het ‘Center for Imaging Research and Education’(CIRE). CIRE is één van de meest complete laboratoria in Nederland van publieke en private R&D.

LifetecZONe

LifetecZONe verbindt ongeveer 100 bedrijven, organisaties, kennisinstituten en beleidsmakers uit Zuid-Nederland, die zich bezighouden op het vlak van Life Sciences,  Medische Technologie en gezondheid. Als speler in Zuid-Nederland is het voor de universiteit dan ook een logische stap om vanuit het Strategic Area Health aan te sluiten bij dit netwerk. Door de samenwerking maakt de universiteit een directe koppeling met de praktijk, een koppeling die relevant is voor onderwijs, onderzoek en valorisatie. Anderzijds biedt de aansluiting bij TU/e mogelijkheden en faciliteiten voor de LifetecZONe - leden, zoals innovatievouchers. Meer info: info@lifetecZONE.com

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!