TU Eindhoven start-ups ontvangen subsidie voor innovatie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: ScienceGuide

Na uitgeroepen te zijn tot ‘slimste regio ter wereld’ slaat Brainport Eindhoven weer toe. 15 spin-offs van de TU Eindhoven scoorden het best bij het IPC-subsidieprogramma van Agentschap NL. Gezamenlijk halen zij bijna een half miljoen euro aan subsidie op, zo’n € 30.000 per start-up.

TU Eindhoven start-ups ontvangen subsidie voor innovatie

Het subsidieprogramma Innovatie Prestatie Contracten (IPC) is bedoeld voor samenwerkende mkb-bedrijven in dezelfde regio, keten of branche die een meerjarig innovatietraject uitvoeren. Het initiatief is in het leven geroepen door EL&I-minister Verhagen die € 26 miljoen beschikbaar stelde voor meer innovatie in het MKB.
Om voor de IPC-subsidie in aanmerking te komen, moeten tien tot twintig MKB-bedrijven samen een plan indienen gericht op innovatieve productontwikkeling. De participanten in de gehonoreerde aanvragen krijgen ieder dertigduizend euro. Dat bedrag moeten ze zelf aanvullen met hetzelfde bedrag. Agentschap NL stelt deze week per brief de aanvragers per brief op de hoogte van de toekenningen. De dertig meest overtuigende van de 83 aanvragen zijn gehonoreerd, laat Agentschap NL weten. De TU/e spin-offs kwamen als beste uit de bus.

lees verder >>

Meer informatie over Technische Universiteit Eindhoven:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!