TULiPPS genomineerd voor Dutch Solar Awards

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De startende onderneming TULiPPS uit Eindhoven is met hun COSMOS pv-moduletechnologie genomineerd voor de Dutch Solar Awards.

TULiPPS genomineerd voor Dutch Solar Awards

Op 16 februari 2012 wordt bekend of TULiPPS de award wint in de categorie Industry Development.

TULiPPS heeft het nieuws over haar nominatie voor de Dutch Solar Awards international uitgedragen. De nominatie wordt goed opgepakt door de solar & renewables nieuwssites en vakbladen. Zo staat er op de Engelstalige website van het Renewable Energy Magazine een interview met managing director Paul Stassen.
 
Stassen vertelt in het interview erg enthousiast te zijn over de nominatie. “Een groot gedeelte van de wereldwijde productie van solar PV modules vindt in Nederland plaats. Ons land is goed vertegenwoordigd in de wereld van Solar. Dit maakt het speciaal om één van de genomineerden te zijn.”
 
COSMOS pv-moduletechnologie

Traditionele pv-modules bestaande uit glas en een aluminium frame zijn de afgelopen veertig jaar nauwelijks veranderd. TULiPPS is de uitdaging aangegaan om een beter zonnepaneel te bouwen met een hogere opbrengst, lager gewicht en lagere kosten. Het lagere gewicht is onder meer essentieel voor lichte industriële daken.
 
De innovatieve COSMOS pv-moduletechnologie is ontwikkeld in samenwerking met partners uit de kunststof-, automotive-, pv module-, daken-, en installatie-industrie. De provincie heeft de innovatie financieel ondersteund. Op de website van TULLiPS vindt u meer informatie over de COSMOS pv-moduletechnologie.
 
Dutch Solar Awards
Andere genomineerde partijen uit Brabant zijn: Schiebroek Energie(k) Daken, Yellow Step Solar en SoLayTec. Op 16 februari worden de awards uitgereikt op de High Tech Campus Eindhoven. Meer informatie over de Dutch Solar Awards vindt u op www.dutchsolarawards.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!