Twee jaar durende proef met buurtbus Spijk-Elten-Zevenaar

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: De Stadsregio Arnhem Nijmegen

Vanaf december gaat de bus rijden in de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar en Stadt Emmerich am Rhein.

Twee jaar durende proef met buurtbus Spijk-Elten-Zevenaar

Het College van Bestuur van de Stadsregio Arnhem Nijmegen heeft donderdag 15 juli besloten een buurtbus in te gaan zetten op het traject Spijk-Elten-Zevenaar. Het gaat om een proef van twee jaar, waarvoor € 55.500 per jaar beschikbaar is gesteld.

De betrokken gemeenten en Stadt Emmerich hebben aangegeven graag een grensoverschrijdende busverbinding te willen. Daarop is besloten een onderzoek te doen naar de haalbaarheid van een verbinding op dit traject en daaruit bleek dat het haalbaar moet zijn. De Stadsregio Arnhem Nijmegen en het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) hebben meebetaald aan dat onderzoek.

Route

De route staat nog niet helemaal vast, maar waarschijnlijk rijdt de bus van Zevenaar naar Spijk via de Babberichseweg naar Babberich. Vandaar over de Emmerichseweg en Zevenaarer Strasse naar Elten. De bus rijdt dan via de Oude Kleefsepostweg en Spijksedijk naar Spijk. Deze route is 28 kilometer lang en kan in ongeveer 38 minuten gereden worden. Momenteel wordt overwogen of de bus ook naar Tolkamer rijdt. In dat geval duurt de rit 12 minuten langer.

Werving chauffeurs

Buurtbusvereniging Rijnwaarden voert de ritten uit in een voertuig van Novio. Deze vereniging zal gaan starten met het zoeken naar vrijwillige chauffeurs voor deze buurtbus en kan naar verwachting in december starten met de eerste rit.

Na ongeveer 1,5 jaar wordt bekeken of deze verbinding succesvol is. Wanneer meer dan 400 reizigers per maand gebruik maken van deze buurtbus, wordt het project in de reguliere concessie opgenomen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!