Tweede Beursvloer Eersel op 13 november

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Huis van de Brabantse Kempen

De eerste maatschappelijke beursvloer op het Rythovius college op 14 november 2013 werd druk bezocht door “beurshandelaren” van maatschappelijke instanties, verenigingsleven en ondernemers.

Tweede Beursvloer Eersel op 13 november

Na een slag op de gong door burgemeester mevrouw Thijs-Rademakers kwam de handel al snel op gang. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, maatschappelijke instanties en verenigingen werden door “hoekmannen en –vrouwen” met elkaar in contact gebracht om te bekijken wat ze voor elkaar konden betekenen.

Vraag en aanbod in menskracht, kennis, materiaal, faciliteiten, en creativiteit werden uitgewisseld met als doel een deal tot stand te brengen tussen het maatschappelijk veld en het bedrijfsleven. Alle deals werden vastgelegd door notaris Muijsson. Accountant Louis Maas berekende ter plaatse de economische waarde van de tot stand gekomen deals in Euro’s.

Maatschappelijke stage

De organisatie werd ondersteund door leerlingen van het Rythovius College als onderdeel van hun maatschappelijke stage. Om 18.00 uur werd de handel in vraag en aanbod beëindigd door een slag op de gong van Henk van de Klundert. Wethouder Ria van der Hamsvoord en Michiel de Graaff van de Industriegroep Eersel maakte vervolgens de economische waarde en het aantal gesloten deals bekend. De Beursvloer sloot met 92 deals ter waarde van ruim 71.000,- Euro, een fantastisch resultaat!
Daar bleef het niet bij. Veel deals kwamen ook daarna nog tot stand tijdens de informele netwerkborrel.

De werkgroep Beursvloer Eersel kijkt terug op een intensieve succesvolle eerste Beursvloer in Eersel en hoopt dat deze bijeenkomst het begin kan zijn de relatie tussen het maatschappelijk veld en het bedrijfsleven verder te versterken.

De tweede editie van de Beursvloer is op 13 november 2014 om 16:00 uur in het Rythovuis College in Eersel.

Meer informatie over Huis van De Brabantse Kempen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!