Tweede certificaat KVO uitgereikt in Enter

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

Bedrijventerrein De Vonder in Enter heeft het tweede certificaat voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen.

Tweede certificaat KVO uitgereikt in Enter

Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Werkgeverskring Enter op 23 mei jl. Burgemeester Robben: ‘Hierbij bekrachtigen we nogmaals dat we willen samenwerken om de veiligheid op het bedrijventerrein te vergroten: ondernemers, gemeente, politie en brandweer’.

Veiligheid op het bedrijventerrein De Vonder vergroten, dat was en is het doel van het KVO-traject. In 2008 besloten gemeente, politie, brandweer en Werkgeverskring Enter om in dit kader samen te gaan werken. In februari 2009 ontvingen de partijen het eerste certificaat ‘basis samenwerken’. Twee jaar lang is vervolgens heel intensief samengewerkt. De veiligheid en attractiviteit van De Vonder is verbeterd door onder andere de invoering van cameratoezicht en een aantal andere maatregelen, zoals concrete afspraken met politie en brandweer, een frequente nieuwsbrief over veiligheid, enz.


Om het keurmerk geldig te houden hebben de samenwerkende partijen begin 2011 een nieuwe meting gehouden. Onderzocht is hoe het gesteld is met de veiligheid op de Vonder en hoe deze kan worden verbeterd. Dit gebeurde onder andere door een enquête bij ondernemers op De Vonder.


De keuringsinstantie KIWA heeft vervolgens aangegeven dat De Vonder voldoet aan de eisen en de certificering KVO-B "Continue Samenwerken" tegemoet kan zien. Dit geeft aan dat de betrokken partijen op de Vonder (ondernemers, gemeente, brandweer en politie) samen structurele maatregelen nemen om de veiligheid op de bedrijventerreinen te vergroten.

Onlangs tijdens de ledenvergadering van de werkgeverskring Enter hebben alle partijen van de KVO werkgroep het certificaat ontvangen uit handen van Hans Bakker, regiomanager MKB Midden Nederland.

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!