Tweede editie Dutch Technology Week van start

  • Technologie
  • Bron: Brainport

Van 31 mei tot en met 7 juni 2013 wordt voor de tweede keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. En dit jaar met 18 activiteiten meer dan in 2012.

Tweede editie Dutch Technology Week van start

In totaal 46 evenementen - waarvan sommigen ook meerdaags - hebben zich dit jaar aangemeld om professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers tijdens deze week te laten ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Smart Meets Smart

Tijdens het event  ‘Smart meets Smart’ op 31 mei wordt de tweede editie van de Dutch Technology Week officieel geopend. Vertegenwoordigers van kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid en studenten komen bij elkaar in het DTW Café. 'Iedereen is techniekambassadeur' is de boodschap die de sprekers op het podium zullen uitdragen. Zij spreken over wat technologie, onderzoek en innovatie voor ons betekenen. Iemand die als geen ander weet hoe belangrijk de technologie is die in Brainport Regio Eindhoven wordt ontwikkeld, is natuurlijk astronaut André Kuipers. Als ambassadeur van het landelijke Techniekpact zal hij ‘Smart meets Smart’ afsluiten met een inspirerende presentatie.

High Tech Ontdekkingsroute

Op acht verschillende ‘hotspots’ in de Brainport regio geven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun onderneming. Bedrijven op High Tech Campus Eindhoven, de Automotive Campus en het Food Tech Park in Helmond, Philips Health Care in Best, maar ook het Techniekhuys in Veldhoven openen op 1 juni hun deuren voor het grote publiek. En dit jaar zijn voor het eerst ook bedrijven in Twente en Delft onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute.

Groot aantal evenementen

De rest van de week biedt een scala van activiteiten voor jong en oud. Tijdens de TU/eXperience Publieksdag kan iedereen kennis maken met de vele TU/e-activiteiten op het gebied van Energy, Health and Smart Mobility. Op De Leermeester-gezel dag nemen  high tech bedrijven studenten mee door hun bedrijf en op Strijp S in Eindhoven is  technologie gedreven kunst  te zien. Play the Future Stadslab is een achtdaags publieksevent in De Witte Dame met interactieve verbeelding, presentaties en activiteiten rond de dynamiek van de stad. Play the Future is ook een meerjarig onderzoek naar nieuwe concepten in kunst en wetenschap binnen de thema’s Health, Energy en Mobility.

Science Hack Day is een wereldwijd initiatief dat in een ‘32-hours-all-night-event’ ontwerpers, ontwikkelaars, wetenschappers en techneuten in één ruimte bij elkaar brengt voor een korte maar intensieve periode van samenwerking. Foodhack is de plek voor liefhebbers van ‘Experimental Food’. Het biedt de nieuwste inzichten en ervaringen zoals 3D Foodprinting, Nano Food, Diagnostic Food en Urban Farming. De finale van Jouw Slimste idee voor de Koning levert geschenken voor koning Willem-Alexander, ontworpen door onze jongste generatie uitvinders tot 14 jaar. Het project maakt jongeren beter bewust van hun kansen als zij kiezen voor een opleiding in technologie.

Tijdens Talent meets Top kunnen studenten drie avonden lang ceo’s en jonge, talentvolle ondernemers en afgestudeerden die werkzaam zijn in technologie en innovatie het hemd van het lijf vragen. En dit zijn maar enkele van de vele activiteiten: TEDxBrainport, making the Future, people, planet, purpose; Disrupt. Event for Non-Conventional Entrepreneurs;  Inspiratiebijeenkomst 'Kleine onderzoekers op techniektocht!' voor de allerkleinsten van 4 en 5 jaar oud. De opening van het nieuwe Fieldlab Aangepast Sporten. Autotech activiteiten voor leerlingen van groep 7 en 8. The Night of the Nerds festival, het KIVA NIRIA evenement, en nog vele anderen. De week wordt afgesloten met de Quiz Night XL een avond vol quiz  muziek en stand-up comedy, tweetalig gepresenteerd.

Kijk voor een volledig overzicht op www.dutchtechnologyweek.com.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!