home » nieuws »

Tweede Foodport BBQ in Wemeldinge op donderdag 30 augustus

  • Bron: Foodport Zeeland

Foodport Zeeland organiseert dit jaar haar tweede Foodport BBQ voor ondernemers die actief zijn in de Zeeuwse food business. Op donderdag 30 augustus zijn deelnemers en geïnteresseerden welkom op Boerderij Schoudee te Wemeldinge van 17.00 – 20.00 uur.

Positioneren en verbinden zijn de belangrijkste taken voor Foodport Zeeland in 2012. Deze netwerkbijeenkomst is de plek om foodondernemers en bestuurders uit de regio te ontmoeten en kennis over food te delen. Tevens worden aanwezigen op deze avond op informele manier ‘op de appelkist’ bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen de vier themawerkgroepen Logistiek, Reststromen, Communicatie & Positionering en Food Academy.

Foodport Zeeland is sinds 2012 officieel een stichting met een bestuur – van bijna uitsluitend ondernemers – en een Raad van Advies. De komende jaren kan Zeeland verschillende projecten verwachten die de provincie op de kaart moet zetten als voedselproducent en –verwerker, logistiek centrum en onderwijsbolwerk voor de foodsector.

U kunt zich gratis aanmelden voor 28 augustus (in verband met catering) via info@foodportzeeland.nl of bel voor meer informatie met Karin Witkam van Foodport Zeeland, 0113 – 381 645.

Krachtige Zeeuwse foodsector

De foodsector is van enorm belang voor Zeeland. De Zeeuwse foodsector is goed voor 1,7 miljard euro aan productiewaarde, 800 miljoen euro aan toegevoegde waarde en 15% van de werkgelegenheid. Groei is mogelijk, maar dat vereist wel samenwerking, slimme verbindingen en een gebiedsgerichte aanpak. De voorwaarden zijn aanwezig: goede agro- en aquabedrijven, handelsbedrijven, strategische ligging, transport- en overslagmogelijkheden met de havens als aas. Foodport Zeeland biedt daarvoor het platform en heeft als ambitie om een duurzaam en productief netwerk te faciliteren dat leidt tot nieuwe food business met hoge toegevoegde waarde en groei voor de gehele Zeeuwse economie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!