Tweede Kamerlid Barbara Visser verrast door dynamiek Regio FoodValley

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: regiofoodvalley.nl

Het Tweede Kamerlid Barbara Visser (VVD) is verrast door de dynamiek van Regio FoodValley in het algemeen en de gemeente Barneveld in het bijzonder.

Tweede Kamerlid Barbara Visser verrast door dynamiek Regio FoodValley

De ontwikkelingen op het gebied van woningbouw en bedrijventerreinen onderschrijven volgens haar het belang van een goede en optimale bereikbaarheid. De initiatieven voor de aanpak van knooppunt A1-A30, de Railterminal Barneveld en de inspanningen voor de komst van een Regiosprinter moeten volgens haar gecombineerd worden uitgewerkt.

Werkbezoek Barneveld

Barbara Visser bracht gisteren, samen met gedeputeerde Conny Bieze (VVD) en een aantal (kandidaat) Statenleden van de VVD een werkbezoek aan Barneveld. Het bezoek vond plaats bij de firma Denkavit aan de Tolnegenweg in Voorthuizen. Gijs Eikelenboom, voorzitter van de BIK Barneveld, vertelde over de economische ontwikkelingen in Barneveld en Regio FoodValley en waarom een optimale bereikbaarheid topprioriteit heeft. Het gaat dan met name om de aanpak van het knooppunt A1-A30, de realisering van een Railterminal Barneveld en de mogelijke komst van een Regiosprinter op het spoortraject Amersfoort-Apeldoorn. ,,Als we nu niets doen, zijn de gevolgen voor de regio desastreus”, was zijn betoog. Want naast de aantrekkende economie (met een toename van het (vracht)verkeer), staan ook grote wegwerkzaamheden op de A1 en op en rond knooppunt Hoevelaken op de agenda. Hij voorspelt dat de wegen rond Barneveld, mits niet aangepakt, straks als een fuik gaan werken.

Verbinding

Barbara Visser was onder de indruk van de economische ontwikkelingen die in de gemeente Barneveld en Regio FoodValley gaande zijn. Waar in andere regio’s sprake is van krimp, bouwt Regio FoodValley op verschillende manieren aan de toekomst. Zij vertelde dat in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) de komende jaren op zichzelf weinig financiële ruimte is om al deze wensen te kunnen financieren, maar de gemeente Barneveld er goed aan doet om de wensen integraal en in regionaal verband nader te onderbouwen. Zij verwacht dat daardoor mogelijk wél ruimte in het MIRT kan worden gevonden.

Vervolg

De gemeente Barneveld pakt de aanbevelingen actief op. De komende tijd wordt samen met partners in Regio FoodValley gewerkt aan een integrale, nadere onderbouwing van de noodzakelijke ontwikkelingen om Regio FoodValley én de gemeente Barneveld nu en in de toekomst optimaal bereikbaar te houden.

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!