Tweede Techniekdag Achterhoek – de Liemers in Montferland

  • Technologie
  • Bron: Gemeente Montferland

Op zaterdag 1 november vindt voor de tweede maal de Techniekdag Achterhoek – de Liemers plaats. Ook dit jaar is de gemeente Montferland weer gastheer.

Tweede Techniekdag Achterhoek – de Liemers in Montferland

De Techniekdag wordt georganiseerd door VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen, VNO-NCW Achterhoek en het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt Achterhoek in nauwe samenwerking met de gemeente Montferland, Lindus en regionale onderwijsinstellingem. Deze dag wordt gehouden op het terrein van de gemeentewerf Montferland, Leigraaf 9 in Beek. Op de Techniekdag kan de schooljeugd op verschillende manieren kennis maken met de wereld van de techniek.

Bèta en techniek

Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek uitnodigend aan een breed publiek (tussen de 2000 en 3000 bezoekers) getoond. Op deze dag wordt vooral de jeugd (tot 14 jaar) benaderd die nog een keuze moet maken voor een bepaalde (beroeps)opleiding. Het is de bedoeling deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. De verschillende technische sectoren worden op deze kijk- en doedag voor het voetlicht gebracht.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, met robots spelen, timmeren, metselen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen zijn te zien, de toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector. Alle niveaus komen aan het licht; van vmbo tot universiteit.

Meer informatie en aanmelden

De Techniekdag op zaterdag 1 november vindt plaats op het terrein van de gemeentewerf Montferland, Leigraaf 9 in Beek tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De Techniekdag is gratis te bezoeken. Op de website www.techniekdag.nl vindt u meer informatie en kunnen bedrijven en onderwijsinstellingen zich aanmelden voor deelname.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!