home » nieuws »

Twente Index 2011: Hoe gaat het met Twente?

  • Bron: Kennispark Twente

Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van economisch herstel, de eurocrisis, financiële noodpakketten om de Euro te redden en landelijke en regionale beleidsontwikkelingen met een andere positionering van het openbare bestuur.

Twente Index 2011: Hoe gaat het met Twente?

Welke invloed heeft dat gehad op de regionale economie? Wat zijn de opvallende trends die in Twente waarneembaar zijn? Hoe gaat Twente daarop reageren? Deze vragen zullen aan de orde komen tijdens de komende VIT bijeenkomst, waarbij de Twente index zal worden gepresenteerd.

Thema: Creativiteit als motor voor innovatie

Als verdiepingsthema is dit jaar het onderwerp ‘creativiteit’ gekozen, vanuit de waarneming dat Dutch Design & Creativity in de globaliserende markt als een waarde wordt herkent. Als keynote speaker is Victor van der Chijs bereid gevonden een inleiding te verzorgen. Victor van der Chijs is Algemeen Directeur en Partner van OMA. Naast de dagelijkse leiding over het bedrijf is hij verantwoordelijk voor OMA’s strategie, groei en diversificatie. Met projecten in meer dan 30 landen behoort OMA tot de wereldtop op het gebied van architectuur en stedenbouw. Daarnaast heeft OMA zich ontwikkeld tot een brede creatieve onderneming dat zich onder meer bezighoudt met branding, media, kunst, mode, sociologie, technologie en duurzame energie. Tevens is Van der Chijs voorzitter van het Top Team Creatieve Industrie, één van de negen topsectoren aangewezen door het kabinet om Nederland innovatiever te maken. De topsector Creatieve Industrie is al jaren één van de snelst groeiende sectoren van de Nederlandse economie.

Aan het eind van het programma is er een korte presentatie van het Regionaal Panel Regeldruk over de afgelopen jaren met een toelichting door de heer Lemstra, voorzitter Stuurgroep Regionaal Panel Regeldruk.

U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de bijeenkomst, die plaats zal vinden, op 12 december 2011 van 11.30 tot 14.00 uur. Meer informatie >>

Meer informatie over Kennispark Twente:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!