Twente neemt afscheid van strippenkaart

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Regio Twente

Op 30 juni verdwijnt de strippenkaart als vervoersbewijs in Oost-Nederland. Overheden en vervoerders starten daarom de campagne 'Dag Strippenkaart'.

Twente neemt afscheid van strippenkaart

 
Overheden en vervoerders in Oost-Nederland starten campagne ‘Dag Strippenkaart’

De strippenkaart verdwijnt op 30 juni als vervoerbewijs in Oost-Nederland. Regio Twente, de provincies Gelderland, Overijssel, Flevoland, Stadsregio Arnhem -Nijmegen en de vervoerbedrijven Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Regio NS starten een gezamenlijke campagne om de strippenkaart uit te zwaaien. Onder de vlag van Ervaar het OV start deze week de campagne ‘Dag Strippenkaart’.

Deze week start een grootschalige campagne waarin het publiek wordt geïnformeerd over het afscheid van de strippenkaart, de mogelijkheden om de laatste strippen op te maken en informatie over de OV-chipkaart. Centraal in de campagne staat de kaartkiezer. Hiermee kan de reiziger zien welke kaartsoort er vanaf 30 juni 2011 het best bij hem of haar past. In de folder, die onder andere in de bussen verkrijgbaar is en huis aan huis wordt verspreid in Gelderland, Overijssel en Flevoland, staat een beknopte kaartkiezer. De uitgebreide, digitale versie is te vinden op www.ervaarhetov.nl.

Strippenkaart Uitzwaaiweken

Speciaal voor de campagne zijn de Strippenkaart Uitzwaaiweken geïntroduceerd. Reizigers kunnen met hun laatste strippenkaart een jaar lang gratis reizen op een OV-chipkaart winnen. Meedoen kan via www.ervaarhetov.nl. Hier staan ook de spelregels en actievoorwaarden. Op de website van Ervaar het OV staan ook originele reistips waarmee de laatste strippen op de strippenkaart kunnen worden opgemaakt.

De strippenkaart kan hier ook beschikbaar worden gesteld voor een goed doel, te weten de Cliniclowns.

Serviceteams

Op zaterdag 18 en zaterdag 25 juni zijn serviceteams aanwezig in de grote steden en dorpen in Flevoland, Gelderland, West- Overijssel en Twente. Mensen worden door de serviceteams aangesproken, ze krijgen een folder mee en kunnen op maat geïnformeerd worden over het verdwijnen van de strippenkaart en geholpen worden bij de keuze van een nieuw vervoerbewijs.

Vervoerders zetten op 30 juni, de dag dat niet meer met de strippenkaart gereisd kan worden, extra personeel in om reizigers te informeren.

In de bussen en op de verkoopadressen van de OV-chipkaart zijn folders, posters en andere opvallende communicatiemiddelen aanwezig. In de verkooppunten worden reiziger er op geattendeerd dat de verkoop van de strippenkaart stopt per 20 juni 2011. Buschauffeurs overhandigen reizigers die nog met een strippenkaart reizen informatie om ze te attenderen op het verdwijnen van de strippenkaart.

Meer informatie op: www.ervaarhetov.nl, www.strippenkaartuitzwaaiweken.nl, www.arriva.nl, www.breng.nl, www.connexxion.nl, www.syntus.nl, www.twents.nl en op Twitter @ErvaarhetOV.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!