Twents bedrijfsleven blij met Duitse steun voor luchthaven

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Midden Nederland

Ondernemers in Bad Bentheim en Pluspunkt Schuttorf zien kansen voor toerisme en bedrijventerreinen als luchthaven Twente een doorstart zou maken.

Twents bedrijfsleven blij met Duitse steun voor luchthaven

In een brief aan de Kamer van Koophandel Oost Nederland laten de belangenverenigingen van ondernemers in Bad Bentheim en Pluspunkt Schuttorf (met in totaal ca. 230 aangesloten bedrijven) weten in meerderheid voor een doorstart van de luchthaven Twente te zijn.

Vanwege de directe nabijheid van de Twentse luchthaven en de goede bereikbaarheid via A30 / A1 zien de Duitse ondernemersverenigingen ook ontwikkelingskansen voor de eigen bedrijventerreinen. Daarnaast denkt ook de toeristische sector (hotels, horeca, conferentieruimten) te kunnen profiteren van internationale vliegverbindingen die nieuwe markten kunnen ontsluiten.

Met name de mogelijkheid voor een directe spooraansluiting nabij de Twentse luchthaven geeft grote kansen. Gewezen wordt op de moeizame openbaar vervoersverbinding (liefst 1.5 uur reistijd) vanuit Bad Bentheim en Schuttorf naar Flughafen Munster Osnabruck. De Kamer van Koophandel heeft in overleg met IKT, VNO NCW en MKB inmiddels de Duitse ondernemersorganisaties uitgenodigd voor een gesprek over eventuele samenwerkingsmogelijkheden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!