Twents bedrijfsleven ondersteunt Solar Team Twente

  • Technologie
  • Bron: Oost NV

Solar Team Twente heeft dit jaar voor haar consumptiebehoeften tijdens de World Solar Challenge in Australië aangeklopt bij typisch Twentse, innovatieve voedingsmiddelenfabrikanten.

Twents bedrijfsleven ondersteunt Solar Team Twente

Zuivelhoeve, Grolsch, Huuskes en Johma, de bedrijven die samenwerken in het foodcluster van Innovatieplatform Twente, zorgen er gezamenlijk voor dat het Solar Team Twente tijdens haar extreme prestatie aan de andere kant van de wereld aan niets ontbreekt.

Duurzaamheid en innovatie uit Twente staan zowel bij het Solar Team als bij de Twentse bedrijven hoog op de agenda. De achttien studenten van Solar Team Twente staan op het punt te vertrekken richting Australië om op 16 oktober aanstaande te strijden om de World Solar Challenge. De ‘21Connect’- het ultra geavanceerde solar voertuig van het team- is eerder deze week al op transport gegaan richting ‘Down Under’.

Typisch Twente
“De missie van Solar Team Twente is om met een jong en gedreven team van achttien studenten de World Solar Challenge te winnen en daarmee Twente op de kaart te zetten als technologisch hoogstaande en innovatieve regio” aldus teamleider Siebe Brinkhof. “Vandaar ook dat we Twentse bedrijven hebben gevraagd ons te helpen. Het Innovatieplatform Twente is sowieso een samenwerkingspartner van ons. De samenwerking met de landelijk bekende merken uit het foodcluster illustreert onze gezamenlijke trots op onze Twentse afkomst. De bedrijven hebben bovendien dezelfde uitgangspunten en voortrekkersrol als wij waar het gaat om innovatie en duurzaamheid”.

Toptechnologie
Binnen het Foodcluster van het IPT (Innovatieplatform Twente) werken de deelnemende bedrijven, onder leiding van Oost NV, samen aan een duurzaamheidsagenda. Voorzitter Rob Snel licht de samenwerking toe: “Wij dragen Solar Team Twente een warm hart toe. En we zijn ervan overtuigd dat ze met behulp van de mooie producten uit onze streek een prestatie van wereldformaat kunnen neerzetten in Australië.” Eén van de activiteiten van het foodcluster is een roadshow met innovatieve technieken op het gebied van waterzuivering en energiebesparing, waar collega foodproducenten in het oosten van Nederland van kunnen profiteren. “De technieken die bij de ontwikkeling van de solar auto zijn gebruikt, zullen in de toekomst ook op andere vlakken inzetbaar zijn. We zijn met recht trots op deze toptechnologie uit Twente!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!