Twintig kleinere evenementen in Overijssel ontvangen subsidie

Twintig kleinere evenementen in de provincie Overijssel ontvangen dit jaar een financiële ondersteuning voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement. Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie.

Twintig kleinere evenementen in Overijssel ontvangen subsidie

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “De regeling voor de kleinere evenementen was in 2017 zo succesvol dat wij hier in 2018 mee verder gaan. Evenementen, zowel de grote als de kleinere, zijn belangrijk voor Overijssel. Ze vergroten de aantrekkelijkheid en de lokale saamhorigheid van onze regio. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen. We bieden graag ook kleinere onderscheidende evenementen de mogelijkheid om hun eigen streek op de kaart te zetten.”

Punten scoren

Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld die de organisatoren vanaf 16 oktober tot en met 6 november 2017 konden indienen. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie en vernieuwend.

De evenementen

Onderstaande evenementen zijn positief beoordeeld en zullen in 2018 subsidie ontvangen:

Ronde van Vedett, Stift Festival, Jumping Schröder, MakerFestival Twente, Glasrijk Tubbergen, CSI Ommen, Art Brüt Biënnale 2018, The Living Village, Booster, IJsseltheaterfietstocht, Rolstoelvierdaagse, Omloop van de IJsseldelta, Kunst en Landschapsroute Lonneker, Sallandse Wandelvierdaagse, Ster van Zwolle, Landgoed Twente Marathon, Hellendoorn Rally, Jeugdcorso St. Jansklooster, Twentse Smokkelroute en Diepe Hel Holterbergloop.

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!