UAS Maintenance Valley onderzoekt nieuwe toepassingen drones

  • Maintenance
  • Bron: Dutch Institute World Class Maintenance

Op vrijdag 4 april inventariseerde de projectdeelnemers van het project UAS Maintenance Valley mogelijke toepassingen waarbij drones (ook wel Unmanned Aircraft Systems) ingezet kunnen worden.

UAS Maintenance Valley onderzoekt nieuwe toepassingen drones

De deelnemers aan UAS Maintenance Valley willen de inzet van de op afstand bestuurbare vliegtuigjes vergroten.

Moeilijk bereikbare plekken

Omdat de vliegtuigjes op plaatsen kunnen komen waar mensen lastig inspectiewerk kunnen verrichten, zijn ze van grote waarde en zijn de mogelijkheden zeer groot. Waar het veel tijd kost om de status van Nederlandse infrastructuur zoals dijken, bruggen, hoogspanningsmasten en windturbines fysiek te inspecteren, gaat dat met een UAS al vele malen sneller en veiliger. Aan een drone zit dan ook veel meer dan alleen een camera; denk bijvoorbeeld ook aan sensoren voor infraroodopnames of gasdetectie.

Projectvoorstellen

De ideeën die werden aangedragen bieden dan ook enorm veel perspectieven. Acht daarvan zijn uitgebreid besproken en omgezet in projectvoorstellen, waaronder: het inspecteren van pijpleidingen in de procesindustrie, het monitoren van rietkragen voor waterbeheerders, het bewaken van de voortgang van grote infra-bouwwerken maar ook toepassingen in de landbouw. Vanuit de bestaande wet- en regelgeving wordt voortdurend naar deze nieuwe toepassingsgebieden gekeken.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief op de website UAS Maintenance Valley Woensdrecht.

Meer informatie over World Class Maintenance:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!