Uitbreiding samenwerking Unitron en XEMC

  • Technologie

De overeenkomst werd op 24-2-2011 ondertekend.

Uitbreiding samenwerking Unitron en XEMC

Het Zeeuwse Unitron en het Chinese XEMC breiden samenwerking windmolens uit
Donderdag 24 februari 2011 ondertekenden het Zeeuwse Unitron en het Chinese Shinetop, een aan XEMC verbonden bedrijf, een overeenkomst waarmee de joint venture tussen beide bedrijven een feit werd. Gedeputeerde Kees van Beveren, burgemeester Jan Lonink van Terneuzen en directeur Hans van der Hart van Zeeland Seaports waren hierbij aanwezig.

Samenwerking
XEMC is actief in de productie van zware werktuigkundige en elektrotechnische producten. Het bedrijf heeft een winddivisie, XEMC Windpower Co. Ltd. Dit bedrijf richt zich op de ontwikkeling en productie van middelgrote en grote windturbines. Het Zeeuwse Unitron is al meer dan tien jaar actief als leverancier van besturingen voor windturbines. Sinds 2008 levert Unitron besturingen rechtstreeks aan XEMC. De samenwerking met XEMC is eerder, in 2010, verder geïntensiveerd. Sinds die tijd heeft Unitron een servicepunt ingericht in de Chinese fabriek. Met regelmaat zijn Unitron service engineers ter plaatse. Ze bieden dan technische ondersteuning, trainen XEMC-medewerkers en voeren garantiewerkzaamheden en modificaties uit. In 2010 zijn er meer dan 500 besturingen aan XEMC Windpower geleverd. Gezien het verder stijgende productie volume van XEMC Windpower richtten Unitron en Shinetop op 24 februari 2011 een Joint Venture op die de 'Unitron besturingen' in China zal gaan bouwen en leveren.

Economische betekenis
Volgens gedeputeerde Kees van Beveren en burgemeester Jan Lonink is het bedrijf Unitron een goed voorbeeld van hoe bedrijven zaken kunnen doen in China, de tweede economie ter wereld. In het Chinese Xiangtan is gesproken over een verdergaande samenwerking met XEMC, waaronder een mogelijke vestiging in Zeeland. De Nederlandse delegatie sprak hierover met de directie van XEMC en de Chinese autoriteiten en hebben hiervoor een 'memorandum of understanding' getekend.

25 februari 2011, Marian Roelse, (0118) 631400, persberichtnummer 811

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!