Uitnodiging Grow Campus sessie: Pionieren in de korte keten

 • Agrofood & Biobased
 • Bron: Grow Campus

Wat (w)eet een consument? De consument eet alleen wat-ie weet. De maatschappij verandert. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen.

Uitnodiging Grow Campus sessie: Pionieren in de korte keten

Om je onderneming toekomstbestendig te maken en houden, moet je weten wat je niet (w)eet. Het concept ‘korte keten’ is hot in de agrifood sector. Door het aantal schakels tussen consument en producent te minimaliseren wordt niet alleen een efficiency slag beoogd. 

Congresprogramma AgriFood Tech Platform Congres ‘(W)eten wat je niet (w)eet’

 • 09.45 uur Ontvangst en registratie
 • 10.15 uur Opening door Rogier van Kralingen
 • 10.30 uur Keynote: Dr Ellen de Brabander, Senior Vice President R&D Pepsico EIT Food, unique catalyst to transform the food sector (English)

11.15 – 12.45 uur Break Out Sessie Grow Campus ‘Pionieren in de korte keten’

Het concept ‘korte keten’ is hot in de agrifood sector. Door het aantal schakels tussen consument en producent te minimaliseren wordt niet alleen een efficiency slag beoogd. Vooral duurzaamheid (minder foodmiles), transparantie (weten wat je eet) en de connectie tussen de eter en de maker spelen een belangrijke rol.

In deze sessie laten we twee ondernemers aan het woord die succesvol pionieren in de korte keten. Gedreven vanuit een visie om het anders te doen, nemen ze ons mee in hun ervaringen bij de ontwikkeling van gezond business model. Hierin o.a. aandacht voor transport & logistiek, duurzaamheid, marketing & communicatie.

 • Mike Venekamp is eigenaar van Atlantis Handelshuis. Hij levert lokaal geproduceerde (vers-)producten aan vooral zorginstellingen en daarnaast horeca. Met een duidelijke missie: duurzaamheid en gezondheid staan voorop. En een focus op de directe regio, dus zo min mogelijk foodmiles.
 • Janco Heida is oprichter van de Streekboer.nl. Op dit platform verbindt hij consumenten aan lokale producenten. Het doel is om zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot een gezond voedselsysteem. Lekker en goed eten voor een eerlijke prijs, zowel voor de consument als de boer. Inmiddels levert de Streekboer aan meer dan 300 klanten.

Het is mogelijk om alleen de Break Out Sessie van de Grow Campus bij te wonen.

Vervolg Congresprogramma AgriFood Tech Platform Congres

 • 13.00 uur Lunchpauze gelegenheid voor beursbezoek
 • 14.00 uur Future Food talks
 • 15.00 uur Dialogue – To know or not to know, let’s discuss the foodsystem
 • 15.30 uur Koffiepauze
 • 16.15 uur Keynote: Thimon de Jong – expert on future human behaviour and societal change & lecturer at the social psychology department of Utrecht University
 • 17.00 uur Afsluiting & borrel

Het congres wordt op 13 december 2017 gehouden in de Brabanthallen, Diezekade 2 te 's-Hertogenbosch. Meer informatie over het event vind je op de website van AgriFood Tech Platform.

Meer informatie over Grow Campus :

Bekijk het complete instantieprofiel

RegioinBedrijf Connect RegioinBedrijf Connect november 2018

Graag nodigen wij u uit om aan te sluiten bij de zevende editie van RegioinBedrijf Connect op 13 november bij Fort Lent in Nijmegen.