Uitreiking eerste energiescan in Twente

  • Innovatie & MVO
  • Bron: MKB Midden

In het kader van het project “Nieuwe energie in bedrijf” is de eerste energiescan in Twente door Gedeputeerde Rietkerk uitgereikt aan Henk Kosterink, voorzitter MKB-Twente. In het kader van een speciale actie wordt binnenkort de winnaar bekend van de gratis energiescan in Twente.

Uitreiking eerste energiescan in Twente

Overijsselse ondernemer kan nu direct geld besparen

Om kosten op energie te besparen is inzicht in het energiegebruik binnen de onderneming noodzakelijk. Via www.energiescanoverijssel.nl kan een energiescan worden aangevraagd voor slechts € 200 (excl. btw). Er komt dan een gekwalificeerde energieadviseur. Met dit onderzoek wordt direct het energieverbruik van de onderneming in kaart gebracht, en aangegeven met welke maatregelen de ondernemer het verbruik en dus de kosten omlaag kan brengen.

 

Energiescan gedaan. En dan?

Voert de ondernemer vervolgens binnen een jaar ten minste één van de in de scan geadviseerde maatregelen uit, dan kan hij met de GeldTerugActie tot wel 25% van de investeringskosten terugvorderen (met een maximum van € 2500 per onderneming). De provincie Overijssel heeft hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor deze unieke actie geldt dan ook: op=op.

Besparen op energieverbruik wordt in de toekomst meer en meer verplicht in het kader van energiebewust ondernemen. De gemeenten zullen hier steeds strengere wetgeving op toepassen en toezien op naleving (handhaving).
MKB-Nederland en Provincie Overijssel zijn initiatiefnemers van het project ‘Nieuwe Energie in Bedrijf’. De Kamer van Koophandel ondersteunt het project en zet zich in om ondernemers bekend te maken met de actie.

Voor meer informatie over dit initiatief kunt u contact opnemen met:
Martin Kloet, projectleider namens MKB-Nederland, 06 11 35 17 57, m.kloet@mkb.nl

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!