Uitrol digitale vrachtbrief (CMR) komt internationaal op gang

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: MobiCoach

TransFollow is de nieuwe standaard voor de digitale vrachtbrief. Onlangs ging TransFollow een internationale samenwerking aan met de International Road Transport Union (IRU). Geen kleine stap, want dit zet de deur op een kier voor grensoverschrijdend papierloos transport.

Uitrol digitale vrachtbrief (CMR) komt internationaal op gang

Het belang van een veilige en rechtsgeldige CMR is voor veel bedrijven bij internationaal vervoer vele malen groter dan bij nationaal vervoer. Dat is logisch, want met het nieuwe systeem wordt het vervoer niet alleen veiliger en duurzamer, maar ook vele malen efficiënter.

Internationale uitrol

Het is dan ook geen verrassing dat er verschillende partijen in de transportwereld betrokken zijn bij de internationale uitrol van Transfollow, waaronder TLN en EVO. De instanties verwachten dat de samenwerking een stimulans vormt voor een nieuwe mondiale standaard voor de digitale uitwisseling van vrachtgegevens.

Betrokken bedrijfsleven

Ook het bedrijfsleven is actief bij de totstandkoming van de digitale vrachtbrief. Zo ook het Osse bedrijf MobiCoach, dat als leverancier van fleet management systemen de ontwikkelingen met enthousiasme tegemoet ziet komen. Zo kunnen smartphone applicaties gekoppeld worden aan het Transfollowplatform om met MobiScout Mobile een verbeterde onderafhandeling bieden.

De voordelen van de digitale vrachtbrief staan buiten kijf. Het is afwachten hoe de verdere uitrol van het systeem zal verlopen. Aan betrokkenheid vanuit de transport- en logistieke wereld is er in ieder geval geen gebrek.

Meer informatie over MOBICOACH B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!